Ma 2023. 6 5.
Fatime, Fatima, Bonifác napja van.
Látogatók száma : 55353495    
Honlapkeszites

A választási kampány tapasztalatairól

A választókörzetek bejárásának és a választási kampány tapasztalatairól tartott sajtótájékoztatót Röst János szóvivõ, az Új Pólus 1.vk.képviselõjelöltje, valamint Czuczi Tünde a 9.vk. képviselõjelöltje. Az ÚJ PÓLUS részérõl: Czuczi Tünde (9. vk.) és Röst János (1. vk), szóvivõ.

Röst János elmondta:
– Nagy eredménynek tartjuk, hogy az Új Pólus Közéleti és Kulturális Egyesület minden körzetben tudott indítani jelölteket az önkormányzati választásokon. Együtt kívánunk mûködni a testületben minden demokratikusan gondolkodó párttal és jelölõ szervezettel, partneri viszonyt kialakítva. A tét a város biztonságos mûködtetése, továbbfejlõdése, a munkahelyteremtés, az elinduló fejlesztések felgyorsítása, az európai uniós pályázati forrásokhoz történõ hozzájutás.


Az Új Pólus képviselõjelöltjei minden körzetben helyszíni szemlét, lakossági bejárást tartottak, mert fontosnak tartjuk az ott élõ emberek véleményét, észrevételét. A képviselõjelöltjeink a választóktól nagyon sok javaslatot, információt kaptak a körzetekrõl, amiket az egyesület a körzeti és a részletes városi programjába beépített. A véleményekben alapvetõ igény jelentkezett új polgármester megválasztására és a civilizált közgyûlésekre, közéletre. A legtöbb lakossági vélemény a közterületekkel, városüzemeltetéssel volt kapcsolatos, de a körzetek bejárásánál kaptunk egyedi javaslatokat. Például az iskola elnevezését Palinban Sabján Imre pedagógusról, illetve a miklósfai iskolát Kotnyek István pedagógusról. A kiskanizsai Móricz Mûvelõdési Házban Móricz-napok megtartását hagyományteremtõ szándékkal. Nagykanizsán a választási kampányok az elmúlt idõszakokban kulturáltan zajlottak le. A mostani kampánynál viszont kezd eldurvulni a hangnem, fõleg a polgármesterjelöltek vonatkozásában. Felszólítunk minden résztvevõt az alapvetõ emberi normák betartására, hiszen október után is lesz élet és azt követõen mindenkinek együtt kell dolgoznia a másikkal.
Czuczi Tünde körzetének programja:
– A választókörzetben a lakosság javaslata alapján szeretném elérni: – Az intézmények /bölcsõde, óvoda, iskola, kórház/ biztonságos mûködtetését, fejlesztését.
- Sétakert rehabilitációját.
- Uszoda termál-fejlesztését.
- A Kórház környezetében a parkolás megoldását.
- Az Olajbányász pálya felújítását.
- Történelmi belváros megújítását, mûemlék felújítási program beindítását.
- Játszótér építését a Herman-lakótelepen és az Alsótemplom lakókörnyezetében.
- A buszközlekedés korrekcióját a vasútállomásra.
- Gyalogátkelõhelyek biztonságosabbá tételét.
- Ütemterv készítését az utak, járdák, kerékpárutak felújításáról.
- Parkolók számának a növelését, garázsok kialakítását.
- Közterületen lévõ keresztek, emlékmûvek, szobrok, szökõkutak felújítását, karbantartását.
- Zöldfelületek, játszóterek, parkok – gyalogösvények felülvizsgálatát.
- A körzet utcáit virágosabbá, gondozottabbá kell tenni (több közmunkás bevonásával és a lakosság tevékeny közremûködésével).
- Hulladékgyûjtõ edények, padok kihelyezését.
- A szelektív hulladékgyûjtés további kiterjesztését.
- A hóeltakarítás ésszerûsítését.
- Panelprogram folytatását, további épületeknél.
- Telepi polgárõrség támogatását, és fokozottabb rendõrjárõri jelenlétet.
B.E.2010-09-21 15:12:23


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül