Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55314854    
Honlapkeszites

A választópolgárokat érintõ kérdésekrõl

A választópolgárokat érintõ kérdésekre adott választ sajtótájékoztatóján Göndör István, az MSZP országgyûlési képviselõje, Dr. Károlyi Attila polgármesterjelölt és Szányiné Kovács Mária, az MSZDP városi elnöke, önkormányzati képviselõjelölt.
A megjelenteket Bogár Ferenc köszöntötte.


Göndör István elöljáróban megjegyezte, örül a baloldali összefogás létrejöttének, és reméli, hogy versenyképes alternatívát tudnak felmutatni a jelenlegi többséggel, a Fidesszel szemben. Bízik benne, az itteni választók kevésbé átverhetõk, és vége szakad annak az átverési kampánynak, aminek áldozata lett az ország a tavaszi választáson. Többek között megemlítette, a kampány hangos volt attól, hogy új költségvetés kell. Ma szeptember közepén nemcsak hogy nincs, de szó sincs az új költségvetésrõl. Sõt, Matolcsy miniszter úr a kormány nevében benyújtotta a 2009. évrõl szóló zárszámadást. Nem véletlen, hogy a parlamentben egyetlen nap alatt lezárták a vitát, mert ez a törvényjavaslat egy valódi igazságbeszéd, melyben tetten érhetõ, hogy a Fidesz nagyon hosszú ideig hazudott, és pánikot próbált kelteni. Mostanra egyértelmûen kiderült, a Fidesznek nincs határozott gazdaságpolitikája, egész eddigi tevékenységére egy látványtevékenység jellemzõ, ami mögött egy mérhetetlen hatalmi koncentráció tapasztalható. Nemcsak a fontosabb közintézményeket foglalják el, és folytatódik az átverés só, a 2011. évrõl szóló költségvetést csak az önkormányzati választások után fogják benyújtani az országgyûlésnek. Megtapasztalhattuk, hogy mit jelentenek a felelõtlen nyilatkozatok, a kettõs beszéd a Fidesznél. Itthon folytatódik a katasztrófakampány, ugyanakkor, ha külföldön vannak, ott kénytelenek a valóságról, a realitásról beszélni: Elismerni az elõzõ kormány teljesítményét, és azt, hogy további egyensúlyjavító intézkedésekre van szükség, de ezekrõl hallgatnak. Amire azonban büszkék, elég baljósak. Ami az illetékek körül történt, kifejezetten a gazdagoknak kedvez. Azok, akik az elmúlt években a privatizáció során hatalmas vagyonra tettek szert, most megmenekülnek az illetékfizetés alól. Az egykulcsos adórendszer kizárólag a nagyjövedelmûeknek kedvez. Azt lehet vizionálni Magyarországon, hogy a kettészakadás sokkal nagyobb lesz gazdag és szegény ember között.


Szányiné Kovács Mária önkormányzati képviselõjelölt a Göndör István által elmondott gondolattal folytatta a sajtótájékoztatót: Cseresnyés Péter azt mondta, hogy nem akar lobbizó képviselõ lenni. Akkor hogy gondolja Nagykanizsa jövõjét? Miért nem akar városunkért dolgozni? A polgármesterséget minek tekinti, szolgálatnak, vagy csak pénzkeresésnek? Szányiné Kovács Mária véleménye szerint aki polgármester akar lenni Nagykanizsán, az tekintse szolgálatnak, a választópolgárok szolgálatának. Bízik benne, hogy október 3-án a város lakossága el fogja dönteni, hogy nekünk milyen polgármester kell. Igenis, a polgármesternek lobbizni kell, a lábát térdig lejárni a városáért, mert azért választották meg polgármesternek. Végül megemlített néhány gondolatot arról, hogy melyek azok a célok, amelyeknek elõkészítésében õ maga is részt vett korábban önkormányzati képviselõként, s azóta sem történtek meg a városban. Egyik szívfájdalma, hogy a mai napig sincs a belvárosban játszótér, holott meg volt a helye is. Elmaradt a Fõ út és a Zrínyi úti tömbbelsõ rendezése, a Kalmár utca kikötése. Mint belvárosi képviselõjelölt szeretne egy élhetõbb, tiszta levegõjû, kisebb forgalmú belvárost, aminek a tervét már négy éve elõkészítették.
Dr. Károlyi Attila polgármesterjelölt ismét felhívta a figyelmet arra, hogy a polgármesteri tevékenység fontos része, hogy milyen kapcsolat tart a vállalkozókkal. Nagykanizsa vállalkozói jelenleg nyolc érdekképviseleti szervbe tömörülnek. Elárulta azt az információját, hogy meg akarják szüntetni a városi kamarát, s egy kamarát szeretnének a megyében. Képzeljük el azokat a kanizsai vállalkozókat – hangsúlyozta –, akik majd Zalaegerszegre fognak szaladgálni érdekképviseletük miatt. Ebben el van ültetve, hogy a Fidesz-KDNP hegemón politikai párt szerepére tör, csak magukat próbálják az országgal elfogadtatni. Felhívta a figyelmet arra is, hogy október 4-tõl gõzerõvel megindul a megyei kormányhivatal felállítása, kézi irányítás lesz az önkormányzatokban. Nem lesz semmiféle állampolgári érdekképviselet, semmiféle helyi önkormányzat nem fog mûködni, de bízunk benne, hogy Nagykanizsán más lesz a helyzet.
B.E.2010-09-21 07:42:41


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül