Ma 2023. 6 9.
Félix, Előd, Annamária napja van.
Látogatók száma : 55408237    
Honlapkeszites

Teljesen megújul a kórház

Cseresnyés Péter és dr. Bátorfi József, a Kanizsai Dorottya Kórház igazgatója közösen tájékoztatta a média képviselõit a szeptember 16-án aláírt Struktúraváltoztatást támogató infrastruktúrafejlesztés a fekvõbetegellátásban” címû szerzõdésrõl. A sikeres pályázat a kórház sürgõsségi osztályának és a fekvõbeteg-ellátásnak teljes korszerûsítésére nyert közel négymilliárd forint uniós támogatásra vonatkozik.

(Képünkön Dr. Tuboly Marianna jegyzõ, Cseresnyés Péter alpolgármester és Kõvári Attila, a Strukturális Alapok Programiroda igazgatója írja alá a támogató szerzõdést.)

A pályázat elsõ ütemeként a sürgõsségi osztály felújítása a tervek szerint 2011 végéig fog megvalósulni, majd ennek folytatásaként a fekvõbeteg-ellátás teljes korszerûsítése 2012 végére fejezõdik be.
Dr. Bátorfi József elmondta, Nagykanizsa történetének egyik legnagyobb beruházása lesz a projekt, amely magába foglalja majd a fõépület modernizációját, illetve a tervek szerint megvalósul az intenzív terápiás osztály létrehozása is. A meglehetõsen leromlott állapotban lévõ mikrobiológiai és patológiai osztályt a fõépülethez épített új épületszárnyban helyeznék el, ami nagy mértékben megkönnyítené a munkát, valamint a gazdaságosabb mûködést is elõsegítené. Tervezik a központi mûtõblokk korszerûsítését, és a radiológián a meglévõ diagnosztikai technológiát szeretnék újabbra cserélni, emellett a sterilizáló és a röntgen részleg modernizációját is megvalósítják az uniós támogatás segítségével. Bababarát szülészeti-nõgyógyászati ellátást hoznának létre, ehhez kapcsolódik a szülõszoba, a császármûtõ és a nõgyógyászati kismûtõ fejlesztése. Szó van egy átfogó informatikai rendszer kialakításáról és az épületgépészet technika felújításáról is. Az elsõ pályázatban szerepelt egy helikopter leszálló kiépítése, de ezt a részt az elbírálók nem támogatták.


Dr. Bátorfi József szerint ha a tervek megvalósulnak, akkor az ország egyik legkorszerûbb kórháza lesz a kanizsai. Hozzátette, a már meglévõ 113 ezer lakos mellett Csurgó és további tizenhét település egészségügyi ellátása is a Kanizsai Dorottya Kórház feladata.
Cseresnyés Péter kihangsúlyozta, nem egyes embereké, hanem a város és a kórház közös sikere a nagyszabású kórház-felújítás.
 2010-09-17 12:35:05


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül