Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55319973    
Honlapkeszites

A Kanizsai Dorottya Kórház eddigi legnagyobb szabású fejlesztésérõl

– A minisztérium tájékoztatása szerint a mai napon végre aláírták a már korábban gyõztesnek hirdetett pályázatunk támogatói szerzõdését, így elindulhat a Kanizsai Kórház történetének legnagyobb szabású fejlesztése! - kezdte a Kanizsáért Közéleti Egyesület sajtótájékoztatóján Marton István.

Majd így folytatta: A pályázaton elnyert megközelítõleg 2,9 milliárd forintos támogatási összegbõl - mely kiegészül az önkormányzat 322 milliós önrészével – a Kórház fekvõbeteg ellátásának beruházási keretében megvalósuló konkrét fejlesztéseit felsorolni is nehéz, hisz számos egységében zajlik majd jelentõs modernizáció. Megújul a központi technológiai tömb, megvalósul az intenzív osztály építészeti és orvostechnológiai fejlesztése. Az új szárny tetején mentõhelikopter leszálló is kialakításra kerül. Teljes körûen felújítjuk a radiológiát, a mikrobiológiát és a patológiát is. Ezzel párhuzamosan új mûszereket, gépeket kap a központi mûtõ, aminek az infrastruktúrája is megújul. Újra sterilizálják a teljes kórházat, és modernizálják a betegirányító egységet. Kialakítjuk a kismama-szállás rendszert, és megújul a szülészet is.


Összességében egy olyan XXI. századi, korszerû egészségügyi központ jön létre, amely minden technikai igényt kielégít, és a lehetõ legbiztonságosabban kínálja a gyógyulás feltételeit a város és az ellátási terület lakóinak. E megaberuházás nyomán a kanizsai egyike lesz az ország legirigyeltebb kórházainak! Teljesen érthetõ, hogy minden embert eufórikus érzés fog el, amikor szembesül a munkája gyümölcsével. Az elsõ fázis sikerrel zárult, de a kivitelezés ennél is nagyobb falat lesz, és kiindulva az elõkészítõ munkát megkörnyékezõ gyanús elemekbõl, nagyon észnél kell lennünk! Nem szabad elfelejteni, hogy ezt a 2,9 milliárd forintot már a pályázatíró kiválasztásánál majdnem elvesztettük. Az önkormányzat Közbeszerzési Bizottságának fideszes tagjai a végül gyõztesnek hirdetett, sikerdíjért – tehát csak akkor kapja meg a fizetését, ha nyer a pályázat – dolgozó cégnél egy hatszor (!) drágábban dolgozó fix tarifás pályázatírót favorizáltak, aki ráadásul nem is ismerte a kanizsai kórház adottságait. És nem "csak" 34 millió forintot, hanem további 2,9 milliárdot veszthettünk volna. Ha a pénzügyi felelõtlenség ilyen relatíve kis tételnél is munkált, rossz belegondolni, hogy milyen érdekek munkálnak késõbb. Mindenesetre most örüljünk, hogy idáig eljutottunk, és ezúton szeretném megköszönni a segítséget minden közremûködõnek. Miniszterekkel (Székely Tamástól Réthelyi Miklós úrig), fõtisztviselõkkel történt egyeztetés áll sikerünk hátterében. A feladat tehát adott, és bízom abban, hogy a választások után a munka tisztességes elvégzésére alkalmas emberek is adva lesznek!2010-09-17 08:38:14


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül