Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55319847    
Honlapkeszites

Tanulnak és felejtenek

E két gondolatra építette fel tegnapi sajtótájékoztatóját a Civil Összefogás Nagykanizsáért szervezet.

Dr. Németh Györgyi polgármesterjelölt elmondta:
Két-három hete az országos MSZP óriási plakátokat rakott ki városszerte „A Fidesz nem tanul, és nem felejt” felirattal. Nagyot tévedtek, ugyanis Nagykanizsán a képviselõ-testületet alkotó minden pártszervezet tanul és felejt. Ahogyan végigmegyek a városon, a választási plakátokról ugyanazok az arcok néznek vissza rám, mint 4-8-12, sõt 20 éve. Nem csoda, hogy ennyi idõ alatt már minden puskaporukat ellõtték. Korábban mindent megígértek, amit lehetett, és most a négy évvel ezelõtti ígérgetéseket cserélgetik egymás között úgy, mint a szovjet hadseregben az alsónemût, ám meglehetõsen ötlethiányosan. Nem véletlen, hogy mindazt, amit mi, friss, ismeretlen emberekként mondunk, gyorsan eltanulják tõlünk, de rosszul. Ugyanis elsõként hívtuk meg egy konzultációra a vállalkozókat azért, hogy interaktív módon cseréljünk eszmét, megismerjük véleményüket, elképzeléseiket és gondjaikat.


Mások szinte azért invitálták kamarába a vállalkozókat, hogy megmondják nekik, mit fognak értük tenni. Beidegzõdésük alapján tudják a tutit, és õk mondják meg, mi a jó a kanizsaiaknak. Emellett felejtenek, de nagyon. Emlékeztetünk minden felejtõt, hogy 8 éve a szocialisták, 4 éve a Fidesz volt többségben az önkormányzatban. Igaz, a Fidesz nem bírta ki, csak 2 évig, mert osztódnia kellett. Ha már ketten is tudják a tutit, az már háborúhoz vezet, mint az egy kocsmában két dudás esete. Ezután szövetkeztek az SZDSZ-szel, hogy vezethetõ legyen a város, azaz erkölcsileg is beáldozták magukat. Ugye azért kaptak kevés munkát a kanizsai vállalkozók, mert már 8 éve nem volt többsége senkinek? Most hirtelen mindenkinek fontosak lettek a vállalkozók. Csak emlékeztetõként: a közbeszerzési bizottság 8 tagjából 5 a Fideszes. Semmilyen törvény nem kötelezte a várost arra, hogy a közbeszerzést egy külsõ céggel bonyolíttassák, ráadásul olyannal, amelyikben köztudottan sok a volt ZÁÉV-es dolgozó. És lássunk csodát! Mit láttunk már évek óta? Hogyan írják ki a nagyberuházásokra vonatkozó feltételeket, s emellett vajon ki lehet a nyertes lebonyolító? Azt gondolom, mindenki elõtt világos, hogy azok az emberek, akiket most újra jelöltek Nagykanizsán, egy kicsit mások, mint országosan általában, mert õk ugyan tanulnak, de rosszul, és felejtenek. Ezért vehettük át a kezdeményezést, miközben elképzeléseinket lépten-nyomon lenyúlják. A tudományt a meglátással bíró, kreatív emberek viszik elõre, akik által új elméletek születhetnek. Vannak, akik megpróbálják cáfolni az elméleteket, s amennyiben ez nem sikerül nekik, akkor az adott hipotézis és elmélet — még ha nem is nyert soha bizonyítást — akkor is igaznak bizonyul. Nyilvánvalóan van olyan igazság is, amit számokkal, képekkel, hangfelvétellel, filmmel, dokumentumokkal lehet bizonyítani. Ugyanakkor létezik egy harmadik igazság is, ami bennünk, a szívünkben-lelkünkben van, amit érzünk. Az igazság keresésében az a legfontosabb, hogy legyen meg a reagálás lehetõsége, és aki állít valamit, az állítását nyíltan, névvel is vállalja fel. Ismeretes egy olyan véleményformáló felület, ahol nincs meg a reagálás lehetõsége, senki sem vállalja fel állításait, és leginkább az alkotó kritika helyett a személyeskedõ stílus jellemzõ rá. Ez az oldal a bakkkker.hu. Miután sejthetõ, hogy ez az oldal Fidesz-párti emberek irományait tartalmazza, ezért felszólítom a Fidesz nagykanizsai szervezetét, jelentsék ki, semmi közük ehhez a honlaphoz, nem a Fidesz párttagok és képviselõjelöltek írják a cikkeket. Abban az esetben, ha egyet is értenek a cikkek tartalmával, a konzervatív, keresztény értékrend alapján ítéljék el a jogszabálysértõ mûködést. Amennyiben ezt nem teszik meg, akkor ezt úgy értelmezzük, hogy Szöllõsi Márta kijelentése a „fröcsögésmentes kampányról” elszólás volt, és minden az említett oldalon megjelenõ cikkre nyugodtan válaszolhatunk.

Bartha László a Civil Összefogás kampányvezetõje átvéve a szót kifejtette:
Mind minden hétfõn konzultációt tartottunk. Ez alkalommal a humán erõforrás helyzete volt a téma. 6 személyt hívtunk meg mind szokás szerint szóban. Mindössze öten jöttek el, és volt egy vendégünk, aki egyik meghívott személlyel érkezett. Természetes, hogy nem mindenki tudott eljönni, mert Budapesten volt konferencián, mert családi problémái voltak, vagy éppen egy tanévnyitót tartott valahol, de elképedve tapasztaltuk, hogy olyan okon mondták vissza többen a meghívást, hogy a mostani helyzetben nem jó az, ha közénk jönnek. Olyan intézmények vezetõirõl van szó, amiket a város üzemeltet. A mi adópénzünkbõl is mûködnek ezek az intézmények. A közjavára folytattunk volna konzultációt, szerintem elkötelezettségüktõl függetlenül itt kellett volna lenniük. Féltek eljönni. Megdöbbentõ hogy 20 ével az államdiktatúra után félnek az emberek, itt Nagykanizsán. Egy demokratikus országban, egy már a nevében is demokrata kormány mellet, Nagykanizsán nem mernek eljönni egy a közt érintõ konzultációra, intézmények vezetõi mert félnek a bosszútól. Ha jól belegondolok az elmúlt másfél év eseményei után megértem Õket. A személyeskedés a bosszúállás, a másiknak kárt okozás volt a jellemzõ az önkormányzati testületünkre. Még a közérdek sem számított. Csak azért, hogy egyik vagy másik fél írjon alá dokumentumokat, vagy egyszerûen, azért mert nem volt, aki aláírja, elkéstek a beruházások. Ennek a torzsalkodásnak estek áldozatul a Piarista Iskola diákjai. Akkor kezdték a Bátyányi Gimnázium felújítását, amikor megkezdõdött az iskolában az oktatás. A legnagyobb forgalomban a gyerekeket az úttestre kényszerítik. Ugyanez a helyzet az épülõ körforgalommal vagy a Bolyai Iskola felújításával. Hamarabb befejezték az oktatást, szombaton és vasárnap hívták be a tanárokat, gyerekeket és aztán mégse kezdték el a felújítást csak a tanév megkezdésekor. A hatalmi harcoknak minden további nélkül beáldozzák a gyerekeinket. Ezek szerint, valóban van, amitõl félni. Elkezdtem azon gondolkozni, ha ugyanezek az emberek kerülnek be az önkormányzati testületbe Nekem el kell költöznöm Nagykanizsáról. Igaz nekem könnyû, hiszen Szombathelyen, Veszprémben, Gyõrben és Budapesten jobban mûködik a vállalkozásom mind itt Kanizsán. Csak itt van a székhelye és itt fizetek adót. Mindenki azonban nem költözhet el. Ezért kell mindent megtennem, hogy új arcok legyenek a testületben, és végre egy NÕ vezethesse a városunkat.2010-09-16 10:40:01


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül