Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55320423    
Honlapkeszites

MSZP-MSZDP sajtótájékoztató

Bogár Ferenc és Szányiné Kovács Mária, az MSZP-MSZDP jelöltjei tartottak sajtótájékoztatót szeptember 15-én, melynek alkalmával elsõsorban a város fejlesztésére szánt milliárdokat kérték számon a városvezetéstõl.

„A választási kampány elsõ része lezárult. Ezúton fejezem ki köszönetemet mindazoknak, akik eljuttatták hozzám jelölõszelvényüket, lehetõvé téve ezzel indulásomat az önkormányzati választásokon. Az igazi kampány most kezdõdött. Mindenki mindent ígér. Nekem leginkább kérdéseim vannak!
 


A 2006-ban leköszönõ önkormányzat, 2, 28 MD Ft hitelállománnyal adta át a kormányzást. Akkor volt építkezés, út,-járdafelujítás, a helyi vállalkozásoknak évente több tízmillió forintért munka, alkalmazottaiknak pedig biztos munkahely.
Jelenleg már 7 MD Ft a város hitelállománya. A Fidesz országlása óta városunk másfél milliárd forintot meghaladó, már megítélt pályázati forrástól esett el. A kanizsai vállalkozásoknak nincs helyben munkája, sorra dõlnek be a vállalkozások, nõ a munkanélküliség. Bizonytalanság, kilátástalanság uralkodik az emberek között.
Számoljon el a Fideszes városvezetés, számoljon el Marton István mi történt a felhasznált 5 MD Ft-tal. Én a város állapotán nem látom, hol lehet, hova tûnhetett el ez a rengeteg pénz.
Most bezzeg mindenki elõveszi kampányában a kis és középvállalkozások mostoha sorsát.
Mi szociáldemokraták a négy év alatt többször figyelmeztettünk e problémára. Kértük a közbeszerzési rendelet módosítását, hogy a helyi vállalkozások is lehetõséget kapjanak. Kértük azt, hogy ne 2 MD Ft éves árbevételû cégek számára kerüljenek kiírásra a pályázatok, mivel ez olyan teljesíthetetlen feltétel, amely eleve kizárja a kanizsai vállalkozókat. Hát akkor jöjjenek a pestiek és az alföldiek! Jöjjenek a projektirodák! Vigyék el a munkát és az adókat! Négy évig miért nem találtak erre megoldást a város regnáló vezetõi?
Az intézmények összevonását, a sehol nem hasznosított tanulmányok írását mind fõvárosi irodák végezték. Tízmilliókért! Kanizsán nem volt erre alkalmas iroda?
Hol vannak a megígért játszótérfelújítások? A belvárosi játszótér megépítése?
A huszti téri körforgalom pályázatában szereplõ tervezett több milliós kommunikációs költséggel mi lett?
Mert a forgalomban szereplõket úgy érte az átalakítás, mint derült égbõl a villámcsapás. Hetekig tartott a káosz. Sehol egy eligazító tábla a változásról.
Sehol egy forgalomirányító rendõr! Viszont a Közterület Felügyelet aratott! Nagy hatékonysággal szabta ki a sokezres büntetéseket! Lehet, hogy ez volt a cél? Mikor lesz kész a körforgalom?
A kérdéseket sorolhatnám még számolatlanul.
A belvárosi körzetben szeretnék képviselõ lenni. Én egyszer már önkormányzati képviselõként bizonyítottam. Az elmúlt négy évben semmi említésre méltó nem történt a választókerületemben.
Higgyék el, engem a feladat érdekel. A feladatra felkészült szakember vagyok, a költségvetési pénzgazdálkodás a szakterületem.
Október 3-án kérem, gondoljanak erre is, amikor döntenek.”
Szányiné Kovács Mária2010-09-15 11:07:23


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül