Ma 2023. 6 5.
Fatime, Fatima, Bonifác napja van.
Látogatók száma : 55353686    
Honlapkeszites

Jelöltekrõl, önkormányzati választásról és 100 napról

Az önkormányzati választásokról témában tartott sajtótájékoztatót a hétvégén Mesterházy Attila, az MSZP elnöke, országgyûlési frakcióvezetõ.

Köszöntõjében dr. Károlyi Attila, az MSZP-MSZDP polgármesterjelöltje kiemelte, az MSZP a 2010. évi önkormányzati választásokon nagy kihívások elé néz. Gyakorlatilag azt tapasztalják, a legnagyobb ellenfelük egész pályás letámadást indított ellenük a napokban indult Fidesz kampánnyal, de ennek természetesen ellen fognak állni, és a megfelelõ ellentámadást meg is fogják indítani.
 


Mesterházy Attila az önkormányzati választások kapcsán kiemelte, példás összefogást tapasztalt Kanizsán, és nagy örömére szolgál, hogy a szocialista párt és az MSZDP közös jelölteket tudott állítani, sõt még egyéb más támogatás is van e szövetség mögött. Kiváló polgármester-jelöltet sikerült találni Dr. Károlyi Attila személyében. A mögötte felállt csapat alkalmas arra, hogy Nagykanizsát az elkövetkezõ négy évben fejlessze, felvirágoztassa, és még élhetõbb közösséget teremtsen a városban.
A pártelnök az országos kampányról elmondta, az MSZP közel egymillió kopogtatócédulát gyûjtött össze az önkormányzati választási kampány elsõ fázisában. Ez a szám egyharmaddal több kopogtatócédulát jelent, mint amennyit kaptak az országgyûlési választások során. Biztató jel, talán azt is mutatja, hogy csökkent a szocialista párt elutasítottsága, és egy kicsit nõtt a támogatása, ami pozitív irányú elmozdulás az elmúlt hónapokhoz képest. A szocialista párt a parlamenten belül pusztán csak kezdeményezésekkel tud élni, apropót tud teremteni a parlament falain kívüli politizáláshoz. Az elmúlt 100 napnak az a tanulsága, hogy a Fidesz minden egyes kezdeményezésüket, módosítási javaslatukat elutasított, éppen ezért a következõ hónapokban azt tervezik, hogy markánsabban jelennek meg a parlament falain kívül. A politizálás új terepét kell megtalálniuk, és közvetlenül az emberekhez kell fordulniuk annak érdekében, hogy társadalmi ellensúlyt tudjanak létrehozni a Fidesz-kormány diktatórikus törekvéseivel szemben.
Az elmúlt 100 nappal kapcsolatban azt tapasztalta, hogy a Fidesz-kormány nem törõdött az emberek valós problémáival, erre nagyon jó példa az, amit az elmúlt hónapokban tettek a devizahitelesekkel. Az elmúlt két hétben szinte minden nap felhívták a figyelmet, hogy valamit kezdeni kellene, hiszen magyar családok mennek tönkre a forint árfolyamának gyengülése miatt. A helyzetre reagálva éppen pár nappal ezelõtt jelentett be a Fidesz-frakció néhány kezdeményezést. Mesterházy Attila azt kéri, hogy javaslataikat törvény formájába már a hétfõi parlamenti ülésre hozza be a Fidesz. Ha véletlenül mégsem tudják megtenni, az MSZP kezdeményezi, hogy szeptember 20-án is ülésezzen a parlament. Erre elutasító választ kapott Lázár János frakcióvezetõ társától. A másik gondja, hogy a nyolc pont egyik eleme sem kezeli a devizahitelesek valós problémáját. A nagy gond az, hogy jelentõs mértékben gyengült a magyar forint, amit nem lehet ad hoc intézkedésekkel kezelni, ehhez kiszámítható gazdaságpolitika és egy következetes költségvetéspolitika kell. Azt kéri a Fidesztõl, minél hamarabb hozzák nyilvánosságra, hogy milyen költségvetési fõszámokkal dolgoznak, és az Orbán Viktor által elmondott több ezer milliárdot honnan, hogyan és kiktõl fogják elvonni. Ez azért fontos, mert a piac azt a kettõs beszédet árazza be, ami a Fidesz kommunikációt jellemzi: egyik nap akarnak tárgyalni külföldi partnerekkel, másik nap nem. Egyik nap vannak csontvázak a költségvetésben, másik nap nem, egyik nap azt mondják, stabil a költségvetés, másik nap azt mondják, bármikor összedõlhet. Az elmúlt 100 nap nem szól másról, mint 100 hazugságról, és arról, hogy bebizonyosodott, az Orbán-kormány átverte a választásokon a magyar választókat, és megítélése szerint ugyanerre az átverésre készül Magyarország miniszterelnöke.
Kampányrendezvény
 2010-09-13 13:56:28


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül