Ma 2023. 6 10.
Margit, Gréta napja van.
Látogatók száma : 55415074    
Honlapkeszites

A polgármesteri program ismertetésérõl

Polgármesteri programját ismertette sajtótájékoztatóján Dr. Károlyi Attila, az MSZP-MSZDP polgármesterjelöltje.

Elkészült az MSZP és az MSZDP Összefogás Kanizsáért városi programja a 2010-14-es évre, mely a résztvevõk egyeztetése után szeptember 15-ig felkerül a világhálóra, és valamennyi nagykanizsai állampolgár olvashatja – jelentette be elöljáróban Dr. Károlyi Attila –, majd a programból ismertetetett néhány fontos momentumot. Elõször is feltett céljuk, hogy a választások után meg kívánják vizsgálni a Fideszes városvezetés 2006-2010-es idõszakában végrehajtott átvilágításainak pénzügyi hátterét, a megrendelések teljesítését, különös tekintettel a megrendelõkre, az átvilágítókra, a pénzügyi teljesítésre. Ebben a körben számítanak arra, hogy csontvázak fognak kihullni a szekrényekbõl. Itt arra gondolnak, hogy különös átvilágító tevékenység történt a Vízmûnél és a Polgármesteri Hivatalban, melyekre jelentõs, több tízmilliós összegeket fizetett ki a városvezetés.
 


Dr. Károlyi Attila a továbbiakban kiemelte, szívügyének tekinti azt, hogy Nagykanizsa, Zrínyi Miklós és Csokonai Vitéz Mihály városává váljon a következõ önkormányzati ciklusban. Ezt a célt a város imázsában centrális helyre kell tenni, például Zrínyi Miklós hadtörténeti- és hadijátékokkal, valamint Csokonai irodalmi napokkal. Zrínyi Miklós nemcsak Csáktornya, hanem Nagykanizsa hõse is, ebben együtt kell mûködni a horvátokkal, hiszen a két ország története ezer szállal összefonódik, s ennek az uniós térségi kapcsolatokban is meg kell jelenniük. Kanizsa városa és környéke Zrínyinek mindig szívügye volt. Az új Zrínyi várat – melynek feltárása jelenleg is folyik –, Belezna község mellett építette fel. A múltban rendkívül nagy kultusza volt Nagykanizsán Zrínyi Miklós költõnek és hadvezérnek, jelzi ezt az 1895-ben megalapított, nevét viselõ mûvészeti kör. Erõteljesen kell nyitni Horvátország felé, nemcsak a piaci pozíciók visszaszerzése végett. – hangsúlyozta. A munkahelyteremtésben és az oktatásban számtalan lehetõség nyílik meg: horvátországi magyar gyermekek Nagykanizsán, magyarországi horvát gyermekek Horvátországban vehetnek részt iskolai oktatásban. A munkahelyteremtésben az európai uniós pályázatok elnyerésére pedig sokkal nagyobb a lehetõség regionális együttmûködéssel, a két ország közös pályázataival.
Az MSZP-MSZDP polgármesterjelöltje a célok sorában megemlítette, 2010-14 között meg kell építeni a Strandfürdõ területén a két termálmedencét nemcsak azért, mert már miden településnek van a környéken, hanem azért is, hogy az idõs embereknek ne kelljen elutazniuk. Megjegyezte azt is, Nagykanizsa szolgáltató mintavárossá válhatna, ha a Városháza épületében mûködhetne a TB és az Adóhatóság is. Ennek lehetõségét meg kell vizsgálni. A munkahelyteremtési programmal kapcsolatban még megjegyezte, a sormásiakkal együttmûködve az ipari parkot minél elõbb helyzetbe kellene hozni. Nem szabad megengedni, hogy nyerészkedõ ingatlanügynökök vásároljanak fel szabad földterületet az önkormányzat helyett.2010-09-10 18:26:23


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül