Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55401043    
Honlapkeszites

Egyetem vagy kamara

Javaslattal állt elõ a Szabad Demokraták Szövetsége helyi szervezete a Medgyaszay Ház további mûködtetése kapcsán. Röst János alelnök és Halász Gyula ügyvivõ a Pannon Egyetemnek, vagy a kamarának adná a címzett állami támogatással megújult egykori mozit.


Sajtótájékoztatóján Röst János elmondta, az elõzõ testület egyfajta civil-ifjúsági központot alakított volna ki az épületben, ebben az esetben az önkormányzat nem vett volna részt a direkt mûködtetésben. Elképzelésük szerint a ház a kulturális negyed részeként kamaraszínháznak, konferencia- és bálteremnek, információs és teleház szolgáltatásoknak adott volna otthont.

Halász Gyula rámutatott, ebben a ciklusban azonban többek közt az vetõdött fel, hogy az épületben helyeznék el lapunk és a Kanizsa TV szerkesztõségét, amit az SZDSZ sem munkaegészségügyi, sem mûszaki szempontból nem tart elfogadhatónak. Ráadásul azt sem tudni, hogy az ehhez szükséges átalakításokat jóváhagyta-e a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal? Ezen kívül közmûvelõdési funkciókat is el kellene látnia a háznak.

Az SZDSZ e helyett azt javasolja, hogy a Medgyaszay Házat a Pannon Egyetem, vagy a kamara, illetve civil szervezetek használatába adja az önkormányzat.

H.A.2007-12-03 09:58:29


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül