Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55399883    
Honlapkeszites

A panelprogramról másképp

A panelprogrammal kapcsolatosan tartott sajtótájékoztatót Gyalókai Zoltán és Bizzer András önkormányzati képviselõk a Fidesz Nagykanizsai Frakciója nevében.

Gyalókai Zoltán elöljáróban elmondta: „Eddig szó nélkül hagytuk, hogy Marton István és csapata az általuk jegyzett kampányújságban olyan nevetséges állításokat fogalmazzanak meg mint, hogy Marton István az ország 2. legjobb polgármestere. Szó nélkül hagytuk azt is, hogy Marton István az elmúlt 4 évbõl minden pozitív eredményt kizárólag saját magának és a pár hónapja létezõ egyesületének tulajdonít. Figyelmen kívül hagyva azt az egyszerû tényt, hogy amire ma Marton István olyan büszke, azt bizony a jelenlegi közgyûlés és az ott lévõ Fidesz-frakció szavazta meg. Most azonban nem maradhattunk tovább csendben, mivel Marton István kampányújságjaiban folyamatosan odáig merészkedik, hogy olyan érdemeket vall magáénak és egyesületének, amihez neki semmi köze. Ugyanis legtöbbször éppenhogy a megvalósult eredmények ellen dolgozott. Természetesen nem csak egyszeri eset amikor újságja hazugságokkal van tele, de most jöjjön egy példa.”


 

Bizzer András a témával kapcsolatban kifejtette: – Hiába olyan büszke most Marton István arra, hogy 2007 óta 625 millió forintot szentelt a város a panelprogram támogatására, a valóság az, hogy a ciklus elején éppen Marton István akarta visszavonni - vagyis elvenni az emberektõl - a már megítélt támogatás jelentõs részét. Ebben a céljában pedig egyedül a Fidesz-frakció akadályozta meg. Bizonyítékul itt van a 2006 december 28.-ai közgyûlés meghívója és a meghívóban szereplõ 3. napirendi pont, ami a panelprogram-támogatás nagy részének visszavonásáról szól. – mutatta fel az elõterjesztést a képviselõ, majd így folytatta: – Ezt az elõterjesztést Marton István készítette és õ maga írta alá. Természetesen már akkor sem volt erõssége az egyeztetés, így miután meglepõdve tapasztalta, hogy a Fidesz-frakció ellenáll az elõterjesztésének, a közgyûlésen már levette a napirendek sorából, mert akkor még nem akarta nyíltan felvállalni, hogy leszavazza az egész Fidesz-frakció. Mindezek alapján arra kérjük Marton Istvánt és csapatát, hogy hagyjanak fel a választók megtévesztését szolgáló hazug szólamokkal és a lejárató kampánnyal, ami elsõsorban Cseresnyés Péter lejáratását tûzte ki célul, mert félnek az alpolgármester munkabírásától és higgadtságától. Ez mellett, természetesen a szocialisták érdekét szolgálva, kizárólag csak a Fidesz van még a lejárató kampányuk célkeresztjében. Végül szeretnénk megjegyezni, hogy a város erejéhez mérten a jövõben is folytatni kívánjuk a panelprogramot és a termofor kéményes felújításokat.2010-08-31 15:26:26


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül