Ma 2023. 6 10.
Margit, Gréta napja van.
Látogatók száma : 55415050    
Honlapkeszites

A városvédõk képviselõ jelöltjei

A Kós Károly és Podmaniczky-díjjal kitüntetett Nagykanizsai Városvédõ Egyesület választási közleménye:

Az egyesület elõdje 1892-ben alakult és a II. világháború végéig mûködött. Az újjáalakulásra 1987-ig várni kellett. Ekkor 120 magánszemély és 15 jogi személy közremûködésével szervezõdött ujjá. Az egyesület – alapszabályában foglaltak szerint – tömöríti mindazokat, akik készek önzetlenül tevékenykedni a város építészeti, környezeti értékeinek megõrzéséért, korszerû és esztétikus fejlesztéséért, szépítéséért. Ápolja a lakóhely hagyományait, erõsíti a lakosság szülõhelyének, otthont adó környezetének szeretetét.


Az egyesület valamennyi „újkori” önkormányzati választáson képviselõjelöltet állított, mind a 15 helyi választókerületben és eredményeképpen minden önkormányzati ciklusban képviselõi mandátumhoz jutott. A jelöltek minden esetben köztiszteletben álló szakemberek voltak. Az egyesület képviselõi a testületben is folyamatosan megtartották függetlenségüket, frakciókhoz sohasem csatlakoztak. Az egyesület elnöksége jóváhagyta a 2010. évi önkormányzati választásra vonatkozó képviselõ jelöltjeinek listáját. A jelöltektõl az egyesület – a korábbiakhoz hasonlóan – ideológiai – világnézeti irányultságot nem követelt meg, kizárólag városhoz való kötõdésüket, szakmai felkészültségüket és végzett munkájukat minõsítette.

A jelöltek névsora választókerületenként az alábbi:

Választókerület
Képviselõ jelölt neve1.Scmidt László2. Varga Zoltán 3. Dr. Varga Endre4.Dr. Bálint Máté 5.Dr. Szekeres András6.Kovács József7.Piecs Adrienn8.Cserti Tibor9.Sónicz István 10.Imre Béla 11.Bozsoki Imre12.Salamon Sándor Imréné

Az egyesület önálló polgármester jelöltet nem állít. Jelöltjei a kampányban, megválasztásuk esetén a testületben mindig a mértéktartást, megfontoltságot, a mások iránti tiszteletet és a tisztességes munkába vetett hitet tekintik elsõdlegesnek. A siker és fejlõdés kulcsát változatlanul az összefogásban látják. Ebben kívánnak partnerek lenni.

Nagykanizsa, 2010. augusztus 12.

Cserti Tibor sk. elnök2010-08-16 10:31:39


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül