Ma 2021. 10 22.
Előd, Szalóme, Kordélia napja van.
Látogatók száma : 51088615    
Honlapkeszites

XX. Zalai Nemzetközi Mûvésztelepek

A XX. Zalai Nemzetközi Mûvésztelepek kiállításának adott otthont az Õsze András Galéria, melynek megnyitójára augusztus 12-én látogathattak el az érdeklõdõk.


Kovácsné Mikola Mária nyitotta meg a kiállítást, és üdvözölte dr. Borosán Gyulát, a Zaláért Egyesület elnökét, Angyal Mária mûvészettörténészt és a kiállítás kurátorát, valamint Balogh Lászlót, az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság elnökét. Dr. Borosán Gyula beszédében hangsúlyozta, mennyire fontos volt a  települések, önkormányzatok és a két civil szervezet, a Zaláért Egyesület, valamint a Humanitas Zala Alapítvány segítõ tevékenysége. -A mûvészet szeretetére neveli, szoktatja a fiatalokat a mûvésztelep, hatására talán sokan kedvet kapnak ahhoz, hogy támogatói vagy netalántán mûvelõi legyenek.

Balogh László elmondta, a kiállításon határainkon túl élõ magyar és nem magyar alkotók munkáit állították ki, így Romániából, Horvátországból, Szlovéniából, Ukrajnából, Szerbiából, Ausztriából és Svédországból 30 mûvész érkezett hazánkba, akiket kilenc kistelepülés látott vendégül. -Az alkotás megismételhetetlen csodája, az értékek iránti elkötelezettség, az egymás iránti tisztelet és a közösségi összetartozás lett az alkotótelep ereje. Az eredmény a kiállításon látható mûfaji és technikai sokszínûség, amelyben a tájképfestészet és a kortárs vizuális szemlélet egyaránt elfogadott kifejezési mód volt-tette hozzá Balogh László.  

A megnyitó közben és zárásaként Vizeli Máté, a Liszt Ferenc Zenemûvészeti Egyetem mester szakos hallgatójának hegedûjátékát hallgathatták meg a vendégek, miközben megcsodálták a jórészt tájképekbõl álló kiállítás anyagát. A festményeket szeptember 4-ig lehet megtekinteni2010-08-13 13:01:11


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül