Ma 2023. 6 5.
Fatime, Fatima, Bonifác napja van.
Látogatók száma : 55353299    
Honlapkeszites

A Magyar Demokrata Fórum balra zárt

 

A Magyar Demokrata Fórum az országgyûlési választásokat követõen, és a 2010. május 29-i Országos Gyûlésen elfogadott nyilatkozatának megfelelõen kíván továbbra is politizálni.

Az MDF új vezetése arra kapott felhatalmazást a küldöttektõl, hogy egy valódi jobbközép pártot építsen és ennek megfelelõen új szövetségi rendszert hozzon létre. Ezen irányvonal mentén képzeljük el a helyi együttmûködéseket is. Természetesen tiszteletben tartjuk a helyi szervezetek és azok lokális érdekeit, ám ezek nem írhatják felül a párt alapvetõ politikai irányvonalát.


A nagykanizsai és a kõbányai MDF szervezet döntését, választási megállapodásukat, nem indokolhatja egy-egy képviselõi hely esetleges megszerzése. Az Országos Elnökségnek határozott álláspontja, hogy az MDF a konzervativizmus és kereszténydemokrácia szellemi bázisán kívánja képviselni a polgárság érdekeit. Így az elfogadott mérsékelt jobboldali politika képviselõjeként nem nézhetjük tétlenül, hogy az MDF újjáépítését, a helyi szervezetek aktuális érdekei miként gátolják, megpróbálva áttolni a pártot újra a baloldalra.

A szükséges intézkedéseket az Országos Elnökség felkérése alapján az MDF elnöke megtette, a két szervezet mûködését felfüggesztette, ezzel is nyomatékosítva, hogy a párt vezetõsége maximálisan képviseli a küldöttek akaratát mind a tagság, mind a közvélemény felé. A Magyar Demokrata Fórum vezetése a jövõben is így jár el, amennyiben hasonló helyzetet tapasztal. Ezek a kényszerintézkedések ugyanis elkerülhetetlenek, már csak az MDF önvédelme érdekében is.

Budapest, 2010. augusztus 9.

Makay Zsolt

 az MDF elnöke

 

Forrás: mdf.hu2010-08-10 13:06:39


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül