Ma 2021. 10 16.
Gál, Margit, Hedvig napja van.
Látogatók száma : 51044729    
Honlapkeszites

Mûvészek a mûvészetért - Összefogás egy szebb és kulturáltabb jövõ érdekében

Városunk kultúrája mindig is változatos volt és nagy múltra tekint vissza. Tánc, zene, színház- diákszínpad, képzõmûvészetek. A fiatalok körében számos díj és elismerés született a különbözõ mûvészeti ágak körében.

Mûvészek a mûvészetért címû összefogás keretén belül kívánja a Nagykanizsai Honvéd Kaszinó Szimfónia Társulata felhívni a figyelmet a kultúra és mûvészet fontosságára bemutatójukkal, a Moulin Rouge címû musical elõadásával. A darabban táncos, zenés, énekes betétek is szerepelnek, amelyek a mûvészet összefonódását jelképezik, hiszen a különbözõ mûvészeti stílusok kapcsolódnak egymáshoz, hol közvetve, hol közvetlen.


A darab rendezõje - Kurta Lilla - elmondása szerint fontos felhívni a figyelmet a tehetséges gyerekekre, ezért gondolták, hogy Mûvészek a mûvészetért címet adják az összefogásnak, hisz minden gyerek egy kis mûvész és a mûvészekkel lehet legjobban érzékeltetni, e nemes ág fontosságát. A darab sikerén számos hivatásos és kezdõ mûvész és tanár dolgozik. A próbák nyáron kezdõdtek és a bemutató november végére várható és remélik, a sok munka meghozza gyümölcsét.

Nikolics Zsuzsanna2010-07-01 10:10:49


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül