Ma 2023. 6 6.
Norbert, Norberta, Cintia napja van.
Látogatók száma : 55354813    
Honlapkeszites

Sajtóközlemény - Marton István

Marton István polgármester hétfõn sajtóközleményt adott ki az alábbi tartalommal:

Ezúton szeretnék tájékoztatni minden kedves kanizsai polgárt, hogy az elmúlt hetekben kirobbant, a város és ellenem irányuló támadássorozat a mindannyiunk által remélt eredménnyel, és még a vártnál is gyorsabban zárult. Ugyanis az önkormányzatoknak jogértelmezési segítséget nyújtó Regionális Államigazgatási Hivatal, részletes indoklásban leszögezte, hogy a képviselõtestület nem küldheti szabadságra a polgármestert anélkül, hogy az beleegyezett volna és a közgyûlést sem hívhatja össze helyette! Az álláspont világos, ahogy akkor is az volt, amikor a képviselõtestület pártjaival szemben – a Kanizsáért frakció támogatásával – képviseltem a jog és erkölcs igazságát, a város érdekét. Ennél sokkal ijesztõbb, hogy az elvileg a törvényességet felügyelõ jegyzõ – politikai utasításra – hol cinkos hallgatással, hol nyilvánvaló félremagyarázással vált a jogtiprók pártolójává. Nem elõször, és tartok tõle, hogy nem utoljára. Annak is megvan a bája, hogy késõbb húsz képviselõ pusztán azért szólított fel lemondásra, mert nem hagytam, hogy megszegjék a törvényt…És senkinek ne legyen illúziója, a jövõben is meghiúsítok majd minden ilyen irányú álságos törekvést! Ugyanakkor nem várhatom el, hogy ezek az erkölcsi értelemben – és többen jogászként is - sokadszor bukott képviselõk bocsánatot kérjenek a város lakóitól a közgyûlés meghiúsulása miatti károkért, mert eddigi tevékenységükbõl arra következtetek, hogy nagy valószínûséggel képtelenek a szégyenérzetre.


Azt viszont elvárhatjuk, és el is várjuk, hogy ciklusuk utolsó hónapjaiban ne szabotálják tovább a munkát, az e hét keddre összehívott ülésen ne vegyenek el a várostól 300 millió pályázati pénzt, ne akadályozzák meg 150 munkahely létesülését, ezzel ne tegyenek kockára meglévõ 350-et, ne lehetetlenítsék el a gazdasági társaságok, az általános – és a középiskoláink mûködését! Kérem õket, hogy válasszák szét a saját személyes bosszúhadjáratukat a város érdekétõl. Legalább mostantól esküjüknek megfelelõen járjanak el! Hamarosan ugyanis eljõ az elszámoltatás ideje, amikor a választók végre múltidõbe tehetik önzõ és káros tevékenységüket.
Mert mára a város ügyeit csak felületesen szemlélõknek is nyilvánvaló, hogy le kell számolni a pártok önérdekvezérelt háttérpolitizálásával, és olyan testületet kell választani, amely nem okoz milliárdos nagyságrendû károkat, nem hátráltatja Nagykanizsa fejlõdését, polgármesteri munkámat, hanem elõsegíti azt. Erre meg is lesz a lehetõség, hiszen ezért hívtuk életre tevékeny, hiteles, együttmûködésre kész és már bizonyított civilekkel közösen a Kanizsáért Közéleti Egyesületet, mely képes lesz ellátni ezt a nemes feladatot, a szakértelem és a tisztesség jegyében!


Nagykanizsa, 2010. június 21.

Marton István polgármester2010-06-21 12:31:09


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül