Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55389856    
Honlapkeszites

Ausztriától Malajziáig a Kendlimajorban

Szombaton zárta kapuit a 18. Ludvig Nemzetközi Mûvésztelep Kisrécse-Kendlimajorban, ahová idén is Európán kívül ázsiai területrõl is érkeztek alkotók a már jól bevált és megszokott helyszínre. Ahogy arról már korábban beszámoltunk, Ludvig Zoltán mûvészeti vezetõ ezúttal nem határozott meg adott témát, feladatot, úgymond szabadon alkotott mindenki.

A zárás egyben nagyszabású kiállítás is volt, s az este hét órára kitûzött megnyitót Nádas Péter, Kossuth-díjas író prezentálta. Aztán (illetve már elõtte is konstatálhatták az érdeklõdõk), hogy az eltelt két hét kimondottan termékenyre sikeredett a mûvészi munkák terén, hiszen az Ausztriától Malajziáig bezáróan érkezett „vendég-mûvészek” kedvükre szabadjukra engedhették fantáziájukat. Igaz, példának okáért, a szlovén Marjan Miklavec azért kicsit „haza is dolgozott”, hiszen magát a Ludvig-telepet örökítette meg a vásznon, s talán nem véletlenül került kihangsúlyozásra a képen a 18-as szám…


Ahogy Ludvig Zoltán fogalmazott, az összejövetelek számát tekintve már nagykorú lett a mûvésztelep, s jövõre ezt már az évek számát is tekintve elmondhatják magukról. S hogy ne csupán a csendes mûvészeteké legyen a fõszerep, arról az orosz Ludmila Bajcseva, valamint a bolgár Anton Antonov zenei elõadása gondoskodott a záró órákban.
P.L.2010-06-14 13:07:14


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül