Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55314867    
Honlapkeszites

Nincs tovább trükközés

A Fidesz Nagykanizsai Önkormányzati Frakciója nevében sajtótájékoztatót tartott Karádi Ferenc önkormányzati képviselõ. Témája az a nyilatozat volt (lásd fenn), amelyet a képviselõknek kellett volna aláírni hétfõn.

A képviselõ elmondta:
„Önök által már tudott tény, hogy a városunk polgármestere egy újabb, érdekes módját választotta a közgyûlés összehívásának és az idõhúzásnak, továbbra is fenntartva azt a törvénytelen helyzetet, hogy a képviselõk szándékát egyáltalán nem kívánja figyelembe venni.


A bizottsági elnökök közgyûlés összehívását kezdeményezõ indítványára még csak nem is válaszolt Marton István, hanem egy nyilatkozatot küldött szét a hivatali dolgozókkal, amelyben alá kellett volna írniuk a képviselõknek azt a polgármesteri javaslatot, hogy õk a felelõsek azért, ha az általa ötletszerûen meghatározott idõpontban nem tudnak a közgyûlésen jelen lenni. Sõt akkor is, ha ott vannak, de nem szavazzák meg igennel a napirendeket. Sõt, nyilatkozzanak arról is, hogy egyetlen képviselõi indítványuk sem lesz a napirendekkel kapcsolatban, és ha valaki mégis elõ merészkedne valamivel, akkor azt nem fogadják el. Ha mindezt nem így fogják csinálni, akkor nem akarnak dolgozni, és õk a felelõsek a város ügyeiben meghozandó döntések elmaradásáért is. A nyilatkozat szövegébõl pontosan kiolvasható, hogy nem szolgál mást, mint a felelõsség áthárítását a képviselõkre. Pontosan kiolvasható az is, hogy úgy fogalmazódott meg, hogy ne is lehessen aláírni.
Marton István azt elõre tudta, hogy egy ilyen nyilatkozatot, egyetlen valamit magára adó képviselõ sem fog visszaküldeni. Ebben az esetben pedig azzal lehet majd vádolni õket, hogy nem akarnak a város érdekében dolgozni.
Már többször elmondtuk és most is hangsúlyozzuk, hogy a közgyûlés összehívásának felelõssége a polgármesteré. A bizottsági elnökök sokadik indítványát sem hajlandó figyelembe venni ez ügyben, ami törvénysértõ és elfogadhatatlan.
Nincs tovább trükközés, nincs tovább különbözõ ötletek halmazának kevergetése, egyetlen járható út maradt, a lehetõ leggyorsabban közgyûlést tartani az összes napirendi pont elõterjesztésével.
Felelõssége annak van ebben a városban, aki ezt nem akarja megérteni és végrehajtani azonnal.
Minden olyan következmény, amely abból adódhat, hogy a szükséges döntéseket nem tudja meghozni a testület, ebben az esetben a város polgármesterét terheli.
A nyilatkozatok küldözgetése helyett az a javaslatunk, hogy a közgyûlés meghívóját küldje szét a képviselõknek Marton István az összes megtárgyalásra váró napirend megjelölésével.
A képviselõk nagy többségének az a véleménye, hogy ez nem lehet akarom, nem akarom kérdés, hanem törvényi kötelezettség, amelyet már sokadszor hagy figyelmen kívül Marton István.”2010-06-14 09:00:01


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül