Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55315079    
Honlapkeszites

Fidesz sajtóközlemény - a törvénysértés tetten érhetõ

A „Kötelességemnek érezem tájékoztatni a tisztelt választópolgárokat” kezdetû mondat gyakran, valamilyen mosakodásnak, vagy felelõsség másra hárításának szokott a bevezetése lenni. Így van ez a polgármester tegnap kiadott nyilatkozatával is. Mosakodás a szabadság miatt, és felelõsség áthárítás a közgyûlés mûködésének akadályozása miatt.

Marton István még mindig a szabadsága kiadásánál tart, mint ahogy az általa megfogalmazott írás tanúsítja. Ha egyeztetni akar ebben a témában a képviselõkkel, ami kötelessége is lenne, akkor egy konszenzusos megállapodás után pont kerülhetne az ügy végére. Láthatóan ezt sem kívánja megtenni sõt, ha tehetné a napirendek sorából is számûzné a javaslatot.


A képviselõk többségének véleménye az, hogy a munka elkezdése illetve folytatása lenne inkább a feladata, mint a viták gerjesztése, de láthatóan nem kívánja ezt a folyamatot elindítani.
A sürgetõ és azonnali intézkedések meghozatalát nem kötheti feltételekhez. Nem teheti meg azt, hogy csak akkor hív össze közgyûlést, ha elõre kijelentik a képviselõk azt, hogy biztosan úgy szavaznak majd, ahogy õ azt elvárja.
Nem szabhatja meg egyetlen megválasztott képviselõnek sem elõre, hogy mi a jó és mi a rossz döntés, a határozathozatalok során.
Láthatóan szeretné nagyon gyorsan elfelejttetni mindenkivel, hogy majdnem egységesen szólították fel lemondásra a testület tagjai Marton Istvánt. Ez a lehetõség, még mindig megvan számára. Abban a pillanatban, ha ez megtörténik, elhárul minden akadálya annak, hogy a képviselõtestület nyugodt körülmények között végezze tovább a munkáját, hiszen a hivatal minden napirendet elõkészített és tárgyalásra alkalmas módon a közgyûlés tagjai számára megküldött.
Ha mégis dolgozni akarna, akkor az összes megtárgyalásra javasolt napirenddel, azonnal hívja össze a közgyûlést. Ez az, amire nem hajlandó és ez az, ami miatt a törvénysértés tetten érhetõ. Ez lett az utolsó csepp a pohárban, ami miatt a képviselõk többsége a lemondását javasolta.
Arra kérjük, hogy értékelje át az álláspontját és gondolkodjon el azon, hogy miért is veszi föl a fizetését.
Fidesz frakció2010-06-09 14:56:52


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül