Ma 2023. 6 5.
Fatime, Fatima, Bonifác napja van.
Látogatók száma : 55353517    
Honlapkeszites

Marton István: Újabb sikertelen kísérlet

Marton István polgármester az alábbi sajtóközleményben fejtette ki véleményét sikertelen közgyûlés-összehívása „eredményeirõl”.

„Kötelességemnek érzem tájékoztatni a tisztelt választópolgárokat, hogy a mai napra – immár negyedszer – ismét kísérletet tettem az elõterjesztett napirendi pontok szerint a múlt héten elmaradt közgyûlés megtartására.
A képviselõi önzés a munkavégzést ismételten meghiúsította, de mindezt most nem a televízió kamerái elõtt tették. Okulva ugyanis a legutóbbi eseményekbõl – a jegyzõn keresztül – minden képviselõt megkértem, hogy nyilatkozzon arról, hajlandó lenne-e végre dolgozni, a politikai bosszúhadjáratot pedig egyéb (pl. jogi) színtereken folytatni. A késõbbiekben részletezett többség ezt annak ellenére sem tette meg, hogy miként már nyilatkoztam, állok minden jogi fórum elé, melyekkel fenyegetnek kényszerszabadságoltatásom – mely jelen körülmények között pénzügyi katasztrófát jelenthetne a városnak – ügyében.


Egyszerûen azért, mert tisztában vagyok azzal, hogy nyilvánvalóvá tettem, egyetlen fillért sem kívánok felvenni a ki nem vett szabadságom után. Mivel a megmaradó összeget karitatív szervezeteknek és egyesületeknek ajánlom fel, nemcsak erkölcsi, de jogi értelemben is igazam van. Hiszen mint ismert, a polgármester szabadságánák idõpontját önállóan határozza meg és csak az öt napot meghaladó szabadságát köteles elõre a közgyûlésnek bejelenteni.
Sajnos a képviselõk többsége ennek ellenére néhány napon belül már negyedszer volt képtelen elválasztani a munkát a törvényesség leple mögé rejtett gyûlölködéstõl, aminek levét ismét Nagykanizsa issza meg, mert az erkölcsi kár garantált, de remélhetõleg hosszú távú anyagi veszteségre nem kerül sor.
Ajtóm továbbra is mindenki elõtt nyitva áll, ha összegyûlik a megfelelõ számú támogató, akkor a közgyûlés akár már másnap pótolhatja mulasztásait. Így az önkormányzati választásig hátralévõ munkát tán nem akadályoznák érdemben.
A jelenleg háromféle állásponton lévõ képviselõk:
1. Akik támogatásukról nyilatkoztak: Bicsák Miklós, Böröcz Zoltán, Dr. Fodor Csaba, Dr. Károlyi Attila (MSZP), Cserti Tibor (Városvédõk), és a Kanizsáért Frakció tagjai, Horváth István és Polai József.
2. Elérhetetlennek bizonyultak: Cseresnyés Péter(FIDESZ), Papp Ferenc(MSZDP), Bárdosi Gábor, Tóth László(MSZP).
3. Az elutasítók: Halász Gyula, Röst János(SZDSZ ), Bogár Ferenc(MSZDP), Dr.Kolonics Bálint(Független) és gyakorlatilag a teljes Fidesz frakció – Balogh László, Bene Csaba, Bizzer András, Dr. Csákai Iván, Gyalókai Zoltán, Jerausek István, Karádi Ferenc, Papp Nándor, Szõlõsi Márta, Tóth Nándor.
Végezetül arra kérem a nem támogató képviselõket, hogy értékeljék át álláspontjukat/pártutasításukat és gondolkodjanak el azon, hogy miért veszik fel a tiszteletdíjukat…”
***
A nyilatkozat megjelenése után többen jelezték, hogy nem, vagy nem úgy írták alá a Marton István által kiküldött nyilatkozatot. Ezek szerint Cserti Tibor (VVE) egyáltalán nem írta alá, Dr. Károlyi Attila (MSZP) pedig így fogalmazott: „E nyilatkozatot azzal írom alá, hogy fenntartom az államigazgatási hivatal vezetõje felé intézett 2010. június 4-i kérelemben foglaltakat a közgyûlés összehívására.” Dr. Fodor Csaba (MSZP) szintén külön véleményt fogalmazott meg. Böröcz Zoltán (MSZP) a közgyûlési munka folytatásával egyetértett, ám a rendkívül szûk határidõ miatt jelezte, ezen nem tud részt venni. – a szerk.2010-06-09 11:08:05


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül