Ma 2023. 6 10.
Margit, Gréta napja van.
Látogatók száma : 55414855    
Honlapkeszites

Sárkányok csaptak össze

Ugyan nem egy fantasy-filmbõl bukkantak elõ a címben szereplõ alakok, hanem a Csónakázó-tó vizén startoltak. A rossz idõ miatt csak két részletben tudták megtartani a Sárkányhajó Bajnokságot, így a három hete elmaradt futamok, valamint a mindent eldöntõ versenyek június 5-én és 6-án zajlottak le. Az idõjárás ezúttal kitûnõ volt, ennek köszönhetõen nagy létszámú közönség szurkolt a sárkány-harcosoknak.

Szombaton vette kezdetét a Csónakázó-tónál a heves evezés, a Sárkányhajó Roadshow - települések versenye rendezvényén belül. Indulhattak a fegyveres erõk és azok a baráti társaságok, akik május 15-én nem kerültek sorra. Újabb lehetõséget kaptak a remény futamon vasárnap a baráti társaságok harmadik helyezettjei, de ekkor csaphattak a habok közé a középdöntõsök és a döntõsök is. Közel száz csapat mérkõzött meg, és a kitartó gyakorlások eredményeképpen mindenki derekasan helytállt. A nap végén kiderült, hogy a cégek kategóriájában Paks lett az elsõ, az ezüstérmet a Pannon Pellet, a bronzot pedig a B&E Testformáló és Szolárium Központ vihette el. A települések kategóriájában ugyancsak Paks kapta az aranyat, Nagykanizsa-Sánc lett a második, a Zalakaros Sprint Úszóklub pedig a harmadik helynek örülhetett. Ez a hat nyertes sárkány-csapat szelheti a szegedi pálya vizeit augusztus végén a Szegedi Amatõr Sárkányhajó Világbajnokságon, ahol a hét régiós verseny huszonnégy továbbjutója áll a rajthoz és mérkõzik meg az egymillió forintos fõdíjért. Míg a kanizsai futamokon 350 méteres távot teljesítettek, addig Szegeden 200 méteres versenytávon kell kitartaniuk a hajósoknak.


A roadshow alkalmával egyéb programokon is részt vehettek a futamokért izgulók. A gyerekek ugrálóvárban tombolhattak, a nagyobbak mászófalon tehették próbára ügyességüket, s ezen kívül táncos bemutatók színesítették a napot. Remek alkalom volt a hûsölni vágyóknak a vízisí. A vállalkozó kedvûek többnyire inkább a vízben, és nem a víz fölött töltötték az idõt.
Z.A.
(További képek a galériában)2010-06-07 10:52:51


További hírek:


MAGAZIN ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül