Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55314833    
Honlapkeszites

Elfogyott a bizalom

Bene Csaba, a Fidesz-KDNP frakcióvezetõje és Karádi Ferenc önkormányzati képviselõ is sajtótájékoztatót tartott az NTE 1866 Sportegyesület labdarúgó-szakosztályának támogatása körül kialakult helyzetrõl.


Bene Csaba elmondta, ismert elõttük az a dokumentum, amelyet az egyesület elõzõ vezetése csatolt az idei év költségvetési támogatási kérelméhez. Ebben még az szerepel, hogy a labdarúgó-szakosztály éves költségvetése 15 millió forint. Akkor ehhez kértek még 5 milliót az NB III-ban való szerepléshez, ami azt jelenti, hogy összességében 20 milliós költségvetéssel terveztek.
– Az önkormányzat ehhez igazította a támogatást, sõt, megelõlegeztük a bizalmat, s a többi, szintén nem a legkedvezõbb anyagi helyzetben lévõ egyesület jogos kritikáját figyelmen kívül hagyva újabb összegeket is adtunk – hangsúlyozta Bene Csaba. – Megszavaztuk a tízmillió forintot, majd adtunk további 2,5 milliót is. Ezért nem értjük az újabb támogatási kérelmet.
A frakcióvezetõ megjegyezte, mivel a korábbi megállapodás alapján az önkormányzat egy forintjához a szponzorok egy forintját teszi az elnökség, az önkormányzat megtette a maga kötelességét, amikor megszavazta a tízmillió forintot, sõt, voltaképpen túl is teljesített, amikor további 2,5 millió forintot adott.

Karádi Ferenc elöljáróban – utalva az NTE-elnök ultimátumára – megjegyezte, hogy Tóth László korábbi tájékoztatóiban nem szerepelt az a kitétel, amennyiben elnökként nem tud eleget tenni a finanszírozásra vonatkozó elvárásoknak, lemond, ám elõtte visszavonatja a csapat NB III-as nevezését.

– Mint az egyesület régi labdarúgója, felháborodottan tapasztalom, hogy amióta Tóth László az NTE 1866 elnöke, az egyesületet és pozícióját a polgármester és a Fidesz-frakció lejáratására használja. Azt üzenem Böröcz Zoltánnak és Tóth Lászlónak, hogy soha többé ki ne ejtsék a szájukon azt, hogy visszaléptetik a csapatot az NB III-ból, mert ilyen felhatalmazásuk soha nem lesz, megvalósítani pedig végképp nem lesz módjuk. Beszéltem a csapat edzõjével, Tóth Attilával, s arra kértem, hogy a csapatot támogatásunkról biztosítsa, s hogy a szakmai munkát továbbra is ilyen szinten folytassák, ne törõdjenek az egyesületi vezetés válságával. Azt is kértem az edzõtõl, biztosítsa a megbecsülésünkrõl a csapat tagjait abban az esetben is, ha valamelyik mérkõzés után netán vesztesen hagynák el a pályát. Az edzõ megígérte, hogy mindezt közli a játékosokkal, s arról is biztosított bennünket, hogy a bajnokságot végigjátsszák, s minden tõlük telhetõt megtesznek a gyõzelem érdekében – mondta Karádi Ferenc.

– A sportvezetõk feladata – mondta végül Bene Csaba – hogy a feltételeket megteremtsék. Ha erre nem képesek, akkor el kell gondolkodni, alkalmasak-e az egyesület vezetésére?

H.A.2007-11-22 10:51:57


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül