Ma 2023. 6 10.
Margit, Gréta napja van.
Látogatók száma : 55414819    
Honlapkeszites

18. Ludvig Nemzetközi Mûvésztelep

Negyven alkotó részvételével megkezdte munkáját a 18. Ludvig Nemzetközi Mûvésztelep Kisrécse Kendlimajorban. Az ünnepélyes megnyitót megelõzõ sajtótájékoztatón Ludvig Zoltán festõmûvész többek között elmondta:

– Az idei mûvésztelep érdekessége, hogy nagykorú lett, hiszen ez lesz a tizennyolcadik. Igaz, hogy nem tizennyolc éves, de tizennyolcadikként már valóban tekinthetjük nagykorúnak. Ez a szám azt is jelzi, egyre több képzõmûvész kíváncsi a világból Kendlimajorra. Valamennyien nem tudják kihasználni mind a két hetet, többen csak az elsõ-vagy a második hétre érkeznek, illetve pár napig maradnak. Tízen újoncként jönnek Zalába, közülük négyen Malaysiából. Egyikük szintén szervez mûvésztelepet, és ahogy mondta, szeretne betekinteni a mi munkánkba, mert Kendlimajor már történelem. Az USA-ból ideutazó vendég a bostoni egyetemen tanít kerámiát. A két bulgáriai résztvevõvel már találkozhattak a kanizsaiak az elsõ testvérvárosi szimpóziumon, de ebben a csapatban elsõ alkalommal lesznek jelen. Érdekesség még, hogy nyolcan maguk is mûvésztelep szervezõk, és ugyanennyien mûvészeti iskolákban tanítanak.


Az idei találkozóra a mûvészeti vezetõ nem határozott meg témát, feladatot, szabadon alkothat mindenki. Nemcsak június 6-án, a nyílt napon, hanem a mûvésztelep teljes idõszakában várják az érdeklõdõket, és meghívó nélkül is látogathatók az esti programok. A nagykanizsai Kamera’67 Filmklub 8-án, kedden 20.30 órától mutatja be legújabb díjnyertes filmjeit. A kéthetes alkotótábor nagyszabású kiállítással zárul12-én szombaton 19 órakor. A zárókiállítást Nádas Péter Kossuth-díjas író nyitja meg.
Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is szerveznek autóbuszos kirándulást, hiszen fontos, hogy minél többen megismerjék Magyarország csodáit, és elvigyék jó hírünket a világba. Idén az Õrség lesz a cél. A kendlimajori táborlakók 3-án Körmenden részt vesznek. Balogh István Péter festõmûvész kiállításának megnyitóján, ezen kívül látogatást tesznek Fischer György szobrászmûvész és Németh János keramikus zalaegerszegi mûtermébe.
B.E.2010-05-31 13:57:17


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül