Ma 2023. 6 6.
Norbert, Norberta, Cintia napja van.
Látogatók száma : 55358603    
Honlapkeszites

Fémes tavaszi nap

Elõször rendezték meg a Kanizsa Rock Napot a Mindenki Sportpályáján május 22-én, szombaton, melynek fõ attrakciója a Pokolgép zenekar volt, elõttük azonban helyi, illetve vas megyei zenekarok izzították be a színpadot.

Fémes hangulatban tellett az amúgy igencsak fényes szombat délután, amikor is vérbeli rockerek vették birtokukba a sportpálya színpadát. A koncertsorozat fõ szervezõje és egyben a kanizsai Mindenki Sportpályája üzemeltetõje, Fekete László elmondta lapunknak, hogy elsõ ízben rendeztek itt ilyen nagy kaliberû rendezvényt, hiszen a Pokolgép elõtt hat zenekar lépett fel, közöttük helyi amatõr bandák.


Délután három órától csapott a húrok közé az általánosságban punk-rockot játszó három kanizsai csapat az Agresszív Gonosztevõk, a Christ In Action és a Késõ Bánat, már-már fesztivál hangulatot varázsolva a pályára. A speed és power metal elemeket ötvözõ gyõri Demonlord zenekar az Iron Maiden dallamvilágát idézte meg pörgõs ritmusaival, ugyanakkor a karakteres énekkel egyéni és semmi mással össze nem téveszthetõ zenei csemegével varázsolta el a vájtfülû metal-rajongókat. A tervekkel ellentétben õket nem a Soulwave, hanem a szombathelyi Creeping Death Metallica Tribute együttes követte. Sokat vár az ember egy Metallica számokat feldolgozó bandától, a dob és a gitárok megfeleltek a várakozásnak, sõt, hallhattunk kiváló gitárszólókat is, viszont az ének nem adta vissza a hamisítatlan James Hetfield-es hangulatot. Sötétedéskor már a vasi Sipõcz Rock Band hangszerelt, és az 1972-82 közötti idõszak Lord számaiból szemezgettek, de Bikini, P-Mobil és Edda számok is felcsendültek, utolsóként pedig az ismert Vándorral búcsúztak. Ugyancsak a vasi mezõnyt erõsítette a fiatal csapatnak számító Metalmovers zenekar, amelynek tagjai nem csak lendületes, többnyire klasszikus metal stílusú nótáikkal dolgoztatták meg a nyakizmokat, hanem látványos színpadi szereplésükkel is szórakoztatták a nagyérdemût. A Pokolgép éjjel 11 körül került sorra, ekkorra már nagy volt a türelmetlenség. A banda hozta a legismertebb dalokat, ráadásul új énekessel álltak színpadra, akivel olyannyira meg voltak elégedve a rajongók, hogy vissza is tapsolták a csapatot.
Fekete Lászlótól megtudtuk, hogy nem terveznek a nyárra hasonló megmozdulás, de érdemes lenne kihasználni a továbbiakban a sportpálya területét a koncert-szervezésre.
Z.A.2010-05-25 13:00:21


További hírek:


MAGAZIN ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül