Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55315096    
Honlapkeszites

Zakó László tapasztalatai az új parlamentrõl

Az országgyûlési képviselõ választások április 25-én megtartott második fordulója óta elõször tartott sajtótájékoztatót Zakó László, a Jobbik országgyûlési képviselõje.

Tájékoztatóját pártja a választáson elért eredményének értékelésével kezdte. Elmondta, hogy az elért eredménnyel elégedettek, még akkor is ha magasra tették a mércét. Olyan magasugró készülõdéséhez hasonlította a Jobbikot, aki 220 centit akar ugrani, de célja elérése érdekében önmagában 250-et sulykol. Ismertette azt is, hogy az országos pártigazgatótól jogot kapott további megyei alapszervezetek alakítására, melynek eredményeként máris három alapszervezettel bõvült a párt Zalában. 


Zakó László az új parlament megalakulását fémjelzõ áldatlan állapotok bemutatásával folytatta. Elmondta, nagy a fejetlenség, a képviselõi irodaházban kaotikus állapotok uralkodnak. Munkájukhoz nincs biztosítva a technikai háttér. A parlament munkáját szemléltetve kifejtette. „Olyan tempót kezdett diktálni a 2/3-os többséget elért kormányzópárt, melynek sebessége ellen nincs kifogásunk, bár ez mögött érzünk némi demonstrációs erõt, a választási ígéretek gyors beváltásának kényszerét. Véleményünk szerint, kicsivel lassabban haladva, több sikert érnének el. Máris fajsúlyos törvények kerülnek napirendre. Így az országgyûlési és önkormányzati képviselõk létszámának csökkentése. Ez ellen nincs kifogásunk, de ennek módja és mértéke nagyon durván sértheti az önkormányzatiság elvét és gyakorlatát.”
Június 4-ét, a közelgõ trianoni nemzet és országvesztés évfordulójának napját a képviselõ elmondása szerint a Jobbik politikai vitanapnak szánta. E helyett emléknap lesz, mely ellen pártja nem emel kifogást, de megérzése szerint e döntés pusztán az õ kezdeményezésük kioltása miatt született. A kettõs állampolgárságról szóló törvényjavaslat elfogadásának kapcsán Zakó László az MSZP szégyenteljes magatartásáról beszélt. Kihangsúlyozta, hogy a szocialisták továbbra is a külföldi érdekeket helyezik elõtérbe a magyarság érdekével szemben.
A továbbiakban az új parlamentben szerzett eddigi meglátásairól, tapasztalatairól beszélt. Arról a hatalmi gõgrõl és arroganciáról, ami a 2/3-os parlamenti többség birtokosait jellemzi. Mondván a FIDESZ mindig tesz egy parányi gesztust a konzultáció, a megbeszélés irányába, de a végén mindent lesöpör az asztalról. Majd azon aggodalmának adott hangot, hogy ha ez így megy négy éven keresztül, akkor belekóstolhatunk az újkori diktatúra minden szegmensébe.
Az önkormányzatokat érintõ törvényjavaslatot a Jobbik „lex diktatúrának” hívja, mert a FIDESZ pillanatnyi erõfölényét kivetítve hosszú távra határozza meg az önkormányzatok képviselõ testületeinek létszámát. Egyre inkább aggályosnak tûnik, hogy a létszámcsökkentés hátterében nem a költségekkel való takarékosság rejlik. A képviselõ véleménye szerint e döntés veszélybe sodorhatja a kistelepülések önkormányzati mûködését.
Végezetül Zakó László önmagáról elmondta, hogy az országgyûlésben a sport és turisztikai bizottság alelnökévé választották.
Cz.Cs.2010-05-23 11:29:50


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül