Ma 2023. 6 6.
Norbert, Norberta, Cintia napja van.
Látogatók száma : 55358965    
Honlapkeszites

Sáncért – Szabadhegyért Majális

Ítéletidõ, országos esõzés elõzte meg és kísérte végig az elsõ Sáncért – Szabadhegyért Majálist. Az idõjárás azonban nem tántorította el céljától a szervezésben élen járó Szívbetegekért Egyesület tagjait.

A Sánc fõterén felállított sátrak körül fél tízkor már égett a tûz a bográcsok alatt. A Fõzzünk jó szívvel fõzõverseny csapatai között élenjárt a Szívbetegekért Egyesület és Sánc, de nem maradt le az Evésben nem korlátozottak fedõnév alatt serénykedõ Mozgáskorlátozottak Egyesülete sem. Rajtuk kívül a Belvárosi Klub, a Napfény Rákbetegek és Hozzátartozóik Egyesülete, a GE Nyugdíjas-, a MOL Bányász-, a Vasutas Nyugdíjas Klub, valamint a szabadhegyiek is, szorgosan fõztek, s finomabbnál finomabb süteményekkel és melegítõ védõitalokkal csalogatták közelebb az esernyõk védelme alá bújt nézelõdõket.


A nagysátor színpadán elsõként Hegedûs Györgyné egyesületi elnök köszöntötte a megjelenteket. Marton István polgármester köszöntõjében örömmel jegyezte meg, hogy újraéledni látszik a közösségi élet Sáncban és Szabadhegyen. Az ország jelenlegi rossz gazdasági helyzete indokolttá teszi, hogy az emberek közt az összetartás érzete kifejlõdjön, erõsödjön, hiszen amikor nagy a baj, akkor az összefogás is erõsebb. Végül jó szórakozást kívánt mindenkinek.
Dr. Matoltsy András, a Kanizsai Dorottya Kórház Belgyógyászati Osztályának osztályvezetõ fõorvosa, az egyesület elnökségének tagja köszöntõ szavaiban a varázslatos középkori várost, a gótika fellegvárát, Siena-t idézte fel. A sánci rendezvény Siena egyik kapuja fölé írt feliratra emlékeztette: Siena a kapuinál is szélesebbre tárja a szívét. Sánc, a kapuinál is szélesebbre tárta a szívét – jegyezte meg a fõorvos.
Jerausek István, a városrész önkormányzati képviselõje gratulált a szívbetegek és a városrész lakosságának összefogásához, és szép jövõt jósolt a rendezvények terén a sánciaknak. Elmondta azt is, képviselõi keretébõl szánt pénzt az orvosi rendelõ elõtti parkolónak használt tér befedéséhez. Majd megszólalt a zene: Pille, pille, pille, pille. Szebb a világ rózsaszínben… énekelte, s egy kis bemelegítõ-mozgásra invitálta a résztvevõket a Napfény Klub. Tornájukat követõen a színpadra léptek a kulturális bemutató szereplõi: Vastagh Istvánné, Sulyokné Nagy Erzsébet, Szever Irén, a Csokonai Táncklub, Gõcze Istvánné, a Hölgyklub, a Belvárosi Klub, végül a Kanizsai Gólyalábasok. Az egészségsátorban Kercsmaricsné Kövendi Ibolya vérnyomás- és vércukormérésre várta az érdeklõdõket.
A fõzõverseny elsõ díját halászlé, lángos és fánk versenyszámával a szabadhegyiek vitték el. Második helyezést a MOL Bányász, harmadikat a sánciak csapata érte el ízletes fõztjével. A kispályás futballmérkõzés befejezését a záporesõ és a nagy sár megakadályozta, az orvosok és sánciak alkotta focicsapat nem tudta végigküzdeni a meccset. Hõsies helytállásukért, egyben vigaszdíjként a helyi fiúk nyerték el a kupát. A rendezvényzáró Szívnyitó utcabál ugyan elmaradt, de lesz még folytatás, a májusfát hamarosan kitáncolják…
B.E.2010-05-18 09:20:00


További hírek:


MAGAZIN ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül