Ma 2023. 6 10.
Margit, Gréta napja van.
Látogatók száma : 55411137    
Honlapkeszites

Versparnasszus

Versparnassus címmel verses, zenés estet szervezett a Tungsram Hevesi Sándor Versmondókör, Horváth István Radnóti-díjas versmondó és Farkas Tibor énekmondó. A Honvéd Kaszinó tükörtermében megrendezett est bevételét a Szatmárnémeti Gellért Sándor Versmondó Verseny megrendezésére fordítják.


Halmos Ildikó háziasszony köszöntõje után Farkas Tibor énekmondó, valamint Schmidt István Radnóti-díjas rendezõ és Deliné Csere Andrea tanítványai – Lengyák István, Horváth István, Kocsis Edit, valamint Bajgár Ramóna, Baracskai Anikó, Horváth Réka, Miksó Nóra és Meggyes Melinda – szavalták el legkedvesebb verseiket.

Az est ötletérõl Schmindt István Radnóti-díjas rendezõ elmondta, idén XVIII. alkalommal rendezik meg Szatmárnémetiben a szavalóversenyt. Az elmúlt években már komoly nehézségekkel küszködtek, és Csirák Csaba a kanizsai versmondók régi ismerõse már ott tartott, hogy nem mer nekivágni a megrendezésének. Ott jártuk alkalmával tavaly ígéretet tettek rá, hogy rendeznek Kanizsán egy mûsort, melynek bevételét az erdélyi versmondás megsegítésére adnák át. A Gellért Sándor Versmondó Verseny Erdély legnevesebb szavalóversenye, ahová a Vajdaságtól kezdve a Felvidékig, és az anyaországiak is szép számmal részt vettek az elmúlt években, nem is kis eredménnyel.

Ezzel egy idõben, és a hétvégén a Vajdaságban megrendezett szavalóversenyen megkezdõdik a Csengey Dénes Vers- és Prózamondó Verseny elõzsûrizése is.

B.E.

(További képek a galériában)2007-11-20 12:44:05


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül