Ma 2021. 10 24.
Salamon, Antal napja van.
Látogatók száma : 51111624    
Honlapkeszites

Nagykanizsa régi képes levelezõlapokon

Megjelent Dr. Szombat Tibor, Nagykanizsa régi képes levelezõlapokon címû könyve. A szép kötetet nagy érdeklõdés mellett mutatták be a Halis István Városi Könyvtárban. A megjelenteket dr. Baranyi Enikõ, a Kanizsai Dorottya Kórház gyermekosztályának fõorvosa köszöntötte. Többek között elmondta, a veszprémi Agenda Natura kiadó által megjelentetett kiadvány megvásárlásával nemcsak értékes ajándékkal lephetik meg ismerõseiket, hozzátartozóikat a vásárlók, hanem a kórház gyermekosztályának alapítványát is támogatják. Az estet kulturális mûsor színesítette. Fellépett Németh Ferenc a tanítványaival, Tulman Géza és Horváth Márk, valamint a Bolyai János Általános Iskola énekkara.

A kötetet Dr. Szombat Tibor szerkesztette és Kunics Zsuzsa lektorálta. A képek történetéhez tartozó szöveg Kunics Zsuzsa és Tarnóczky Attila munkáinak felhasználásával készült. A könyv teljessé válását gyûjtõtársai is segítették saját gyûjteményeikkel. A szerzõ harminchárom éve él Nagykanizsán. A képeslapokat 1984-tõl nosztalgiából kezdte el gyûjteni, amikor munkája miatt Zalaegerszegre helyezték. Abban az idõben vásárolta meg az elsõ darabokat, és azt követõen kezdett érdeklõdni a város múltja iránt. Magyarországon 1896-ban adtak ki elõször egy harminckét lapból álló sorozatot a Millennium alkalmából. Nagykanizsa is élenjárt a képeslapok kiadásában, ami nem is csoda, hiszen volt mit fényképezni a városban, és bemutatni azokat a nagyvilágban. Addig összegyûjtött lapjaiból 1999-ben kiadott egy könyvet 100 év képeslapokon címmel.
A mostani könyvrõl és a képeslapokon szereplõ épületek történetérõl Tarnóczky Attila lokálpatrióta, Kunics Zsuzsa muzeológus és Czupi Gyula könyvtárigazgató beszélt. A kötet a Tourinform Irodában, valamint a könyvesboltokban vásárolható meg.
B.E.
2010-04-27 12:32:51


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül