Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55400800    
Honlapkeszites

Egy választás margójára - Bogár Ferenc

A baloldal elsõ fordulóban elért választási eredménye katasztrofális volt. Április 11-én a választópolgárok népítéletet hoztak, megbüntették az MSZP-t az elmúlt évek rossz teljesítményéért.

Kiszavazták a hatalomból és oda belátható idõn belül - hacsak a Fidesz hasonló hibákat nem vét - nem is fog visszakerülni, jelenlegi struktúrájának, vezetõi összetételének megváltozása nélkül.
Magyarországnak, mint minden európai országnak szüksége van egy elvhû, komoly, szervezett, erõs baloldali pártra. Mára azonban már világossá vált, hogy az MSZP pártérdeke más, mint a baloldal érdeke. A választások utáni nyilatkozatokból kitûnik, hogy a szocialista pártelit csak azért beszél változásról, megújulásról, hogy a lényeg változatlan maradhasson. A baloldal egyenlõ a Szocialista Párttal. Az eredményeket kisajátítják maguknak, a kudarcokért másokat okolnak. Elutasították a kisebb baloldali pártokkal az együttmûködésnek még a lehetõségét is, majd a csúfos bukás után bûnbaknak kiáltották ki õket. Helyi szinteken is hasonló a helyzet.


Baracskai József Zalai Hírlapban megjelent cikke: "...A tanulságok levonása során keresik a választ arra, vajon kinek állt érdekében Zalában MSZDP-s jelöltekkel gyengíteni, s végül minimális különbséggel a harmadik helyre szorítani az MSZP-t."
Dr. Fodor Csaba Kanizsa Lokálpatrióta Hetilap: "...Az MSZDP önálló indulását Nagykanizsán a baloldal megosztására történõ törekvésként értékelem ugyanúgy, mint 2006-ban az önkormányzati választásokon. A mostani gyenge teljesítménye igazolja, hogy a továbbiakban nincs valós igény a politikai palettán történõ szereplésre."
Úgy vélem ezek a nyilatkozatok nem éppen az oly sokszor emlegetett baloldali egység megteremtését szolgálják. Talán éppen azért, mert ezt kívánja az 1989-ben alakult, milliomosok érdekeit kiszolgáló MSZP pillanatnyi érdeke? Annak eldöntését pedig, hogy ki képviseli hitelesebben a kisemberek érdekeit – figyelemmel az MSZDP szociáldemokrata érdekekért küzdõ 120 éves múltjára – bízzuk városunk választópolgárainak bölcsességére, politikai elõre látására. Eltérõ baloldali értékrendünkrõl pedig csak annyit, hogy jómagam az újság "Köszönet a voksokért" oldalán a Magyarországi Szociáldemokrata Párt nevében megköszöntem a ránk szavazó választópolgárok voksait.
Bogár Ferenc
MSZDP megyei elnöke2010-04-26 07:54:34


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül