Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55314768    
Honlapkeszites

„Kárognak a varnyúk”

„Kárognak a varnyúk”, szokta mondani az öreg csirás tömören, ha csak a mindenben rosszat látó emberek kerültek szóba a kocsmai beszélgetések közben.

A rosszindulatú, elõre katasztrófát jósoló ellendrukkerek hadára értem most én ezt az aranymondást.
Nincs vége a választásnak, nincs még új kormány, de õk, a levitézlettek nem csüggednek. Új hang, új módszer alkalmazása formálódik a köreikben. Úgy gondolják, hogy teli torokból kell gyalázni a még meg sem alakult kormány leendõ összes intézkedését. Azokat is, amelyekrõl azt gondolják, hogy majd meg fognak hozni, és azokat is, amelyeket soha sem lesz szándékukban megtenni. Arról, hogy az elmúlt nyolc év alatt mit tehettek volna és hova juttattak bennünket, egyetlen nap alatt sikerült megfeledkezniük.


Nagykanizsán egy hajdani, a tanácsi idõkben MSZMP tagként, vezetõ beosztásban dolgozott ismert név viselõje is beállt a károgók közé. Valószínûleg fáradtságos munka után tanácselnökként nyugalmazott, kiemelt emberként õ ezt így látja jónak.
Dr. Fodor Csaba nyilatkozata, immár vesztesként pedig külön kuriózum, különlegesség a maga nemében.
A gyõztesnek gratulálni, esélyt adni nem az õ stílusuk, mert a lelkük más módon van felépítve. Ebben az esetben nem számít az etika, nem számít a lovagiasság, nem számít a sportszerûség.
Elõre károgni, elõre ijesztgetni a vállalkozókat, elõre rémképeket festeni, hosszú, bonyolult fejtegetéssel keverni-kavarni mindebben, amiben csak lehet, ez az élettere a hasonló szándékúaknak. Az a rossz hírem számukra, hogy tisztul a kép és egyre kevesebb terepe lesz a közbeszédben a hasonszõrû okoskodók zavaros gondolatainak.
Szerencsére nagyon kevesen vannak és egyre kevesebben lesznek õk, az ellenszurkolók, hiszen a nagy többség, a most még bal oldalra szavazók közül is jogosan reméli azt, hogy érte is történik az a megújulás, amelyben mindannyian reménykedünk. A gyõztesnek a gratulációk fogadása után úgy kell dolgoznia, hogy ez a sportszerû gondolkodásmód érezhetõ legyen minden megnyilvánulásában, hiszen igazán eredményes csak így lehet.
Karádi Ferenc
önkormányzati képviselõ2010-04-26 07:53:09


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül