Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55320012    
Honlapkeszites

Folytatják az aláírásgyûjtést

A népszavazást támogatók folytatódó aláírásgyûjtésérõl tartott sajtótájékoztatót a FIDESZ Magyar Polgári Szövetség Nagykanizsai Csoportja nevében Bizzer András FIDESZ elnökségi tag.

– Mint ismeretes, a népszavazás kiírásához szükséges számú aláírást rekordidõ – 48 óra alatt – gyûjtöttük össze. Hogy mégis folytatjuk az aláírásgyûjtést, annak az az oka, hogy ezrek részérõl jelentkezett igény a véleményük kifejezésére. A szociális népszavazás támogatói annak biztos tudatától derûsek, hogy eljött végre a tettek ideje, ugyanis a várhatóan tavaszi referendumon való részvétellel végre saját kezükbe vehetik a holnapjukat.


A beszélgetésekbõl kiderült – folytatta Bizzer András –, mindenki tisztában van vele, a kormányzat azért akadályozta jogi furfangokkal egy éven át a népszavazáshoz vezetõ elsõ lépés megtételét, mert félt a milliók véleményétõl. Magukról a népszavazási kérdésekrõl is markáns véleményeket hallottunk. Azok a kormánypárti képviselõk szavazták meg a tandíjat, akik ingyen tanulhattak? A vizitdíjat és a kórházi napidíjat pedig azért tartják felháborítónak, mert egy életen át vonták tõlük a tb járulékot, és amikor igénybe vennék a szolgáltatásokat, másodszor is sarcolják õket.

De nem csak a nyugdíjasoknak van elegük az egészségügy, reformnak csúfolt tönkretételébõl – tette hozzá Bizzer András. – Fiatalok szörnyülködnek el attól, hogy a csecsemõhalandóság egy év alatt nyolc és fél százalékkal emelkedett. És különösen nagy haragot tapasztalnak azoknál, akik becsapottnak érzik magukat, mondván, tavaly nem erre szavaztak.

B.E.2007-11-16 10:01:45


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül