Ma 2023. 6 5.
Fatime, Fatima, Bonifác napja van.
Látogatók száma : 55350367    
Honlapkeszites

Brunner-fesztivál Delhiben, kanizsai résztvevõvel

Három hónapig tartó Magyar Kulturális Fesztivál kezdõdött március 30-án Delhiben a Magyar Tájékoztatási és Kulturális Központ szervezésében. A fesztivál programjaival az Intézet Brunner Erzsébet magyar-indiai festõmûvész születésének 100. évfordulójára emlékezik. – mondta el a sajtó képviselõinek Kõfalvi Csilla, a Magyar Plakát Ház vezetõje.

A Fesztivál Sass Brunner Erzsébet és Brunner Erzsébet festményeinek „Végtelen utazás” címû kiállításával vette kezdetét az Indira Gandhi National Centre For the Arts galériájában, melynek darabjait különféle magángyûjteményekbõl kölcsönözte az Intézet.


A Fesztivál további programjai között lesz mûvészeti, fotódokumentációs és életmû-kiállítás, a Brunnerekrõl szóló dokumentumfilmek vetítése és a munkásságuknak szentelt tudományos szeminárium. Ez utóbbira május 3-án és 4-én kerül sor Új-Delhiben. Résztvevõi – indiai, magyar, francia és holland mûvészek, mûvészettörténészek, tudósok, írók és zenészek – elõadásaikban a nagykanizsai születésû festõnõk mûvészetét és mûvészi törekvéseit elemzik és mutatják be különféle szemszögbõl. Hazánkból négy kutató kapott meghívást elõadóként a programra: Bethlenfalvy Géza, Keserü Katalin, Kõfalvi Csilla és Renner Zsuzsanna. Kõfalvi Csilla muzeológus a Brunnerek és Nagykanizsa kapcsolatáról, valamint a nagykanizsai Brunner-gyûjteményrõl tart elõadást.

S.E.2010-04-22 12:59:09


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül