Ma 2023. 9 24.
Gellért, Gerda, Mercédesz napja van.
Látogatók száma : 55976431    
Honlapkeszites

Életmódváltás-nap a Batthyányban

Immár hagyománnyá vált a Batthyány Lajos Gimnáziumban az Életmódváltás-nap, hiszen, negyedik éve, hogy az iskola és Révész Arany pedagógus szervezésében a program létrejött. Az egész iskolát szervesen érintõ esemény pénteken reggel nyolc órakor vette kezdetét az aranyszív lufik elengedésével.

Nem csak elméletben értesülhettek a diákok az egészséges életmód ágazatairól – hiszen több teremben is különbözõ elõadásokat tartottak neves szakemberek –, hanem többek között reform ételekkel ismerkedhettek meg, valamint mozgáskultúránk számos variációját próbálhatták ki, például a Tai-Chit, a bokszot, valamint az önvédelmi módszereket. Állapotfelmérést is végeztek azok esetében, akik erre vállalkoztak: mértek koleszterinszintet, vércukorszintet és tüdõkapacitást.
- Az egészség fogalma nemcsak a betegség hiányát, hanem testi-lelki és szociális jólétet is jelent, és ennek feltétele az egészséges életmód. – vallják a szervezõk. – Az életmód megváltoztatása nem könnyû feladat, hiszen igazi eredményt csak folyamatos tanulással, a fokozatosság elvének betartásával, nagy akarattal és következetes kitartással lehet elérni.
A nap bebizonyította, érdeklõdés van az egészséges életmód iránt, az elõadások több tucat diák részvételével zajlottak, s a reform büfé pultjai elõtt is nagy volt a tolongás, csakúgy, mint a trénerek bemutatóin.
S.E.
2010-04-17 17:23:35


További hírek:


MAGAZIN ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül