Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55320000    
Honlapkeszites

Köszönet a voksokért - az országgyûlési képviselõjelöltek közleményei

Bogár Ferenc, MSZDP: Ezúton szeretném megköszönni azoknak a nagykanizsai és városkörnyéki választópolgároknak a voksait, akik április 11-én a Magyarországi Szociáldemokrata Pártra és rám szavaztak. A kapott szavazatok száma az Önöktõl kapott ajánlószelvények számának mintegy felét tette ki. Ez azt jelentette számunkra, hogy a baloldali szavazók azért, nehogy elvesszen a szavazatuk, akkor is inkább az MSZP-re szavaztak, ha nem értettek egyet az elmúlt nyolc évben folytatott politikájukkal. Az MSZDP és a magam nevében gratulálok a Fidesznek, és személy szerint Cseresnyés Péternek választási gyõzelméhez. Azt kérem, hogy legalább olyan lelkesedéssel és hatékonysággal dolgozzanak Nagykanizsáért, mint ahogy tették azt kampányuk sikere érdekében.

Cseresnyés Péter, Fidesz-KDNP: Köszönetet szeretnék mondani az embereknek minden egyes támogató szavazatért. A támogató voksok nélkül nem lehetett volna lezárni az elmúlt dicstelen nyolc évet. Az eredmény azt mutatja, hogy az emberek többsége változást akar, azt szeretné, ha másként, jobban mennének a dolgok. Ezért a változásért és az ország fejlõdéséért együtt fogok dolgozni minden egyes olyan emberrel, aki ebben a munkában részt akar venni.


Végül köszönetet szeretnék mondani azoknak is, akik az elmúlt években szabadidejüket feláldozva dolgoztak a Fidesz-KDNP pártszövetség mostani sikeréért. A vasárnap elért eredmény az õ sikerük is. Április 11-én a Fidesz-KDNP egy történelmi választást nyert meg, de a gyõzelem nem a Fideszé, nem egy párté, hanem Magyarországé, az itt élõ embereké. A szavazás alkalmával a polgárok nagyon határozottan kinyilvánították, hogy le akarják gyõzni a reménytelenséget, a hozzá nem értést, a nemtörõdömséget és a hatalommal való visszaéléseket. Megmutatták, hogy országunk egységes, van benne erõ, megújulásra való hajlandóság, képes nagy dolgokra, munkát, rendet és biztonságot akar. Az elõbb elmondottakból is látszik, hogy a Fidesszel szembeni elvárások óriásiak, a kihívás is óriási. Mi készen állunk a feladatra, de a rendkívül nagy munka elvégzéséhez szükség lesz mindenkire. Szükség lesz kivétel nélkül minden magyar emberre, aki tenni akar a közös ügyek elõremozdításáért. Meg kell mutatnunk a világnak, hogy nem egyszerû fellángolás történt az elmúlt napokban és a hét végén, hanem az elszánt, kitartó akarat vezérelte a választókat.

Dr. Fodor Csaba, MSZP: 
Nagyon sok ember, köztisztviselõk, közalkalmazottak, választott polgártársaink dolgoztak a választási bizottságokban, a szavazókörökben azért, hogy a választások mindenki számára elfogadható módon lebonyolíthatóak legyenek. Köszönöm mindenkinek a munkáját, aki ebben közremûködött. A választások után ilyen rövid idõn belül természetesen politikai elemzésre nem vállalkozhatok, legfeljebb az általam lényegesnek tartott jelenségeket és tendenciákat próbálom jelezni. 1. A közvéleménykutatások a választási esélyeket jól jelezték. 2. Nagykanizsán a választások eredményét nem, vagy csak kis mértékben befolyásolta Cseresnyés Péter (FIDESZ-KDNP) nyolc éves parlamenti és négy éves önkormányzati teljesítménye, pontosan fogalmazva, a teljesítményképtelensége. 3. Az MSZDP önálló indulását Nagykanizsán a baloldal megosztására történõ törekvésként értékelem ugyanúgy, mint 2006-ban az önkormányzati választásokon. A mostani gyenge teljesítménye igazolja, hogy a továbbiakban nincs valós igény a politikai palettán történõ szereplésére. 4. A demokráciában igény van a liberális gondolatok megjelenítésére, de az már az SZDSZ által hiteltelen és sajnálom, hogy az általam becsült, rendszerváltó pártot, az MDF-et is magával rántotta. 5. Bár a Jobbik jelentõs eredményt ért el, azt remélem, hogy a most kialakult szavazóbázis a jövõben folyamatosan erodálódik, a támogatójuk száma csökken, hiszen a demokráciában elfogadhatatlan nézeteket és módszereket jelenít meg. 6. Nekünk, szocialistáknak tudomásul kell vennünk, hogy az emberek pillanatnyilag ennyire értékelték a teljesítményünket. Tisztában vagyok azzal, hogy rengeteg dologban változtatnunk és változnunk kell.

Röst János, MDF-SZDSZ: Elõször is köszönetet mondok mindazoknak a személyeknek és szervezeteknek, akik az indulás lehetõségét megteremtették a kopogtatócédula összegyûjtésével, valamint azoknak, akik megtiszteltek szavazatukkal. Ebben nem csak az MDF-SZDSZ szimpatizánsok vettek részt, hanem baloldali és jobboldali barátaim is, értékelve ezzel az eddig végzett közéleti munkámat. A szavazás végeredményét, a közel 5 %-ot nagy eredménynek tartom, hiszen a Dél-Dunántúlon ez volt a legjobb eredmény, és országosan is az elsõk közt végeztem az MDF-SZDSZ jelöltjei közt. Sajnálom, hogy országos szinten a választók az országgyûlési választáson nem adtak esélyt a megújulásra a két rendszerváltó pártnak, az SZDSZ-nek és az MDF-nek. A konzervatív – liberális összefogás alkotta demokratikus centrumnak létjogosultsága lett volna a parlamentben, Bokros Lajos programja pedig reális, megvalósítható program lehetett volna. Most a legfontosabb feladat az önkormányzati választásokra való felkészülés, hiszen ez a választás is bizonyította, hogy Nagykanizsán (mindig is erõs liberális bástya volt) még mindig sokan vannak a konzervatív-liberális piacpárti szavazók, és én sem vagyok feladós típus. Cseresnyés Péternek gratulálok, kívánom neki, hogy legyen lehetõsége annyit tenni Nagykanizsáért, mint amennyit Kovács Kálmán tett az elmúlt idõszakokban. A FIDESZ elõtt nagy feladat áll: a szélsõjobb kezelése és annak megakadályozása, hogy miattuk Európa gazdaságilag elszigetelje Magyarországot. A szellemet tuszkolják vissza a palackba, ha már kiengedték!

Zakó László, Jobbik: Szép eredmény, de még jobbat vártunk. A Jobbik Magyarországért Mozgalom ezúton is köszöni minden szavazójának, szimpatizánsának és nem utolsó sorban összes kétkezi segítõjének azt a támogatást, mely szükséges volt ahhoz, hogy a párt Magyarország legdinamikusabban fejlõdõ politikai tényezõjévé váljon. A nemzet sorsáért felelõsséget érzõk szavazataival a Jobbik a magyar országgyûlésben minden felszólalásával méltó képviselõje kíván lenni megbízóinak. Számításaink szerint közel ötven képviselõvel vesszük ki részünket a parlament munkájából. Ez a szám még több lehetett volna, ha a fõsodratú médiumok nem indítanak az utolsó hetekben olyan össztüzet ránk, amely a tájékozatlan emberek megtévesztésével elbizonytalanította õket a Jobbik tiszta szándékait illetõen. Zala megyében ennek ellenére magunk mögé utasítottuk az MSZP-t, ami a Dunántúlon egyedülálló siker. Képviselõjelöltjeink az országban 4000 lakossági fórumon, teltházas érdeklõdés mellett ismertették a párt programját, amely program nem az íróasztalfióknak íródott, hanem a következõ parlamenti ciklus jobbikos sorvezetõjének. A többi parlamenti pártnak ehhez a programhoz való viszonya dönti el, hogy kivel milyen kapcsolatot fogunk ápolni. Én a magam nevében ígérhetem, hogy tisztességgel, becsülettel végzem majd a munkámat, de ezt várom el mindenki mástól is. Minden képviselõtársammal addig tudok együtt dolgozni, amíg a tiszta szándékot látom tetteik mögött. Egyéniben megválasztott kollégámnak azt kívánom, hogy kemény munka mellett tudja beváltani azt az ígérethalmazt, amit pártja és õ tett az elmúlt idõszakban. Remélem, hogy hallatni fogja a hangját az ülésteremben minden zalai képviselõ, ellenkezõ esetben méltatlanná válnak szûkebb-tágabb hazánk képviseletére.2010-04-15 09:06:45


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül