Ma 2023. 6 10.
Margit, Gréta napja van.
Látogatók száma : 55414888    
Honlapkeszites

Gurultak…

Idei elsõ rendezvényén van túl a Kanizsa Turizmusáért Egyesület. A program most debütált városunkban: a „Gurulj velünk!” I. Kanizsai Családi Autós Nap és Kalandtúra.

A komplex programról Tuboly Kingát, az egyesület képviselõjét kérdeztük:
- Az ötlet, hogy felélesszük a város autós hagyományait és szervezzünk egy kalandtúrát, tavaly év végén született meg, majd januárban az elképzelést tettek is követték. A hagyományok felélesztése mellett célunk volt az is, hogy felhívjuk a figyelmet a környék turisztikai értékeire. Éppen ezért a kalandtúra útvonalát és a köztes állomásokat igyekeztünk ez alapján kiválasztani. A szervezés során lelkes segítõkre találtunk, csak úgy záporoztak a jobbnál-jobb ötletek. Aztán elérkezett a rendezvény napja, amikor is huszonhat izgatott kalandtúrázó csapat várta, hogy nekivághasson, és egy itiner segítségével végigjárja a körülbelül 100 kilométeres utat, az egyes állomásokon pedig teljesítse az ügyességi feladatokat.


A Kanizsa Centrumnál a kalandtúra ideje alatt különbözõ programok várták az érdeklõdõket: KRESZ-parkban és kerékpáros ügyességi pályán próbálhatták ki magukat a gyerekek, a biztonsági öv szimulátor pedig a felnõttek figyelmét hívta fel az öv használatára. Délelõtt került sor a „Nyerj egy autóbuszt osztályközösségednek!” nevû programra is, melyen elsõ helyezést ért el a Rozgonyi Úti Általános Iskola 4. osztálya, második lett a Palini Általános Iskola Csipet-Csapata, a Kõrösi Csoma Sándor Általános Iskola 5. a osztályának Tigrisei léptek a képzeletbeli dobogó harmadik fokára.
A Kalandtúra helyezései a következõképpen alakultak: elsõ helyezett lett a Fókusz-Pókusz, második Az ördög jobb és bal keze, harmadik pedig a Mafla Rómeó lett. Legjobb nõi sofõr különdíjban részesült Kissné Vass Gabriella (Csak csajok csapat) és Gábor Zsuzsanna (Viky Team). Az ügyességi verseny elsõ helyén Hirt Attila, a másodikon Böröndi Géza, a harmadikon Dömötör Norbert végzett.
A résztvevõk a támogatóknak köszönhetõen értékes nyereményekkel, ajándékokkal távoztak.
- Úgy gondoljuk, nagyon jól sikerült a rendezvény. Szeretnénk, ha jövõre is velünk „gurulhatna” a város apraja és nagyja. – tette hozzá Kinga.
S.E.


 2010-04-13 09:30:06


További hírek:


MAGAZIN ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül