Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55320180    
Honlapkeszites

Ne lehessen megkerülni az MSZP-t

Az MSZP Nagykanizsán Baracskai József megyei elnök, valamint Kiss Ferenc és Teleki László országgyûlési képviselõk részvételével tartott sajtótájékoztatót. Baracskai bevezetõjében elmondta, a demokrácia megõrzésére egyetlenegy lehetséges alternatíva az MSZP-re adott szavazatok azon demokraták részérõl, akik nem szeretnék, hogy a jobboldal kerekedjen felül a vasárnap sorra kerülõ választásokon. Míg a jobboldalt a „harc” szava jellemzi, addig a baloldalé a „szövetség”, aminek meg is tudnak felelni.


Teleki László kifejezésre juttatta, a választásokon nagyon nagy lesz a tét, hiszen akár az is múlhat a történéseken, hogy fenn tudják-e tartani politika terén a demokráciát. Hangsúlyozta, a Fidesz szlogenje itt az idõ, amire replikázva az országgyûlési képviselõ megjegyezte, ott volt az idejük annak idején, hogy tegyenek valamit a nyugdíjak, a közszféra, vagy éppen a kisebbségpolitika terén. Mint utóbbival kapcsolatosan a képviselõ elmondta, össztársadalmi érdek a roma kisebbség felzárkóztatása, amihez a szocialisták már évi 800 millió forintos ösztöndíjat biztosítottak az oktatás terén, szemben a Fidesz kormányzási ciklusának 270 milliójával. Jócskán nõtt a közhasznú munkások számaránya, illetve a roma diplomások (szám szerint 200 fiatal) államigazgatásban való alkalmazására is lehetõséget biztosított a jelenlegi kormányzat. Ugyanakkor megengedhetetlen a Jobbik részérõl is vallott radikalizmus az ország közéletében, s az sem elhanyagolható, hogy jelen pillanatban is nyolcvanon felüli azon önkormányzatok száma, ahol a Fidesz együttmûködik a Jobbikkal.
Kiss Ferenc arra buzdított, akinek fontos a demokrácia, az menjen el szavazni, hiszen szélsõséges helyzetben akár még az alkotmány is veszélybe kerülhet, s a szocialisták mindenképp szeretnék elkerülni, hogy a kétharmados törvények elfogadásakor meg lehessen kerülni az MSZP-t. Felvetette a másik oldal „romokban az ország” kampányolásával szemben, hogy az ország mûködõképességét igenis biztosította a jelenlegi kormányzat. Elmondta, ugyan nem csináltak mindent jól kormányzásuk alatt, ráadásul a legnagyobb ellenfelük a gazdasági válság volt, de volt fejlõdés Nagykanizsán is az infrastruktúra, az oktatás és a munkában tartás területén, melynek eredményeivel nem kell szégyenkezniük a szocialistáknak.
P.L.2010-04-08 12:51:36


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül