Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55399548    
Honlapkeszites

Piros lapot a szélsõségeknek!

A választási programról, a mostani választás tétjérõl tartott sajtótájékoztatót Herényi Károly, az MDF elnökhelyettese, Baján Antal, az MDF megyei elnöke és Röst János képviselõjelölt a nagykanizsai SZDSZ irodában.

– Húsz évvel ezelõtt nem ilyen demokráciáról álmodoztunk, mint a mostani. Soha nem gondoltam volna az elmúlt húsz esztendõben, hogy olyan választási kampány részesei leszünk, ami az elmúlt heteket és hónapokat jellemezte. – kezdte sajtótájékoztatóját Herényi Károly, majd így folytatta: – Nagy erõk mozdultak meg és fogtak össze azért, hogy az MDF és az SZDSZ választási szövetsége ne tudjon elindulni ezen a választáson. Még a törvénytelen eszközöket is igénybe vették. Nagyon csúnya, durva és színvonaltalan lett a kampány. A másik ijesztõ jelenség a radikális és populista pártok megerõsödése és a szélsõjobb elõretörése. Úgy tûnik, hogy a magyar parlamentben meg fog jelenni egy olyan párt, illetve tagja lesz az országgyûlésnek egy olyan párt, amely riasztó rémképet vetít az ország elé, ha a programpontjait valóra tudja váltani.


– A mostani választás tétje az, hogy haladjunk-e azon az úton, amin 1990-ben elindultunk, vagy pedig egy olyan folyamat részese lesz Magyarország, hogy antidemokratikus erõk demokratikus úton bejutva a parlamentbe, elkezdik a demokrácia országos felszámolását. Ez a tétje a mostani választásnak. Minden felelõsen gondolkodó magyar ember szavazatára szüksége van minden olyan pártnak, amely a demokrácia elkötelezett híve. Mi ezt tesszük húsz esztendeje. Beindult egy olyan folyamat, amely azt sejtette velünk, hogy Nyugat-Európához minél elõbb fel fogunk zárkózni. Eltelt húsz év, és most távolabb vagyunk a felzárkózás lehetõségétõl, mint húsz évvel ezelõtt voltunk. Ennek nem az az oka, hogy a magyar ember lusta, és tehetségtelen, hanem az, hogy a politikai elitje képtelen megtenni olyan dolgokat, amit egy többpárti parlamenti demokráciában meg kell tenni. Ez a kompromisszumok, a politikai egyeztetések sokasága, és a közös nemzeti érdek olyan szolgálata, ami összefogást feltételez a politika szereplõitõl.
Baján Antal azt a példaértékû összefogást emelte ki, ami az MDF és az SZDSZ között Zala megyében létrejött. Szakmaiság, hitelesség és emberi tisztesség jellemzi mindkét párt képviselõit. Tulajdonképpen a MDF programja is erre épül, magát a programot Bokros Lajos személye hitelesíti. Reméli, eljön az az idõ, amikor a különbözõ pozíciókat nem pártkatonákkal fogják betöltetni, hanem szakmailag hozzáértõ, felkészült emberekkel.
– Az április 11-i választásoknak nagy tétje van, és sok tétje van. A legfontosabb, hogy egyetlen egy párt se rendelkezhessen mindenek felett, hogy egyedül ne érhessen el 2/3-os többséget. Ezt csak úgy lehet megakadályozni, hogy legalább négy-párti legyen a parlament. – kezdte mondandóját Röst János, majd így folytatta: – Ezért is fontos az MDF-SZDSZ jelöltjeire és az MDF listára szavazni. Fontos, hogy a demokratikus pártok kerüljenek többségbe, és a szélsõségek minél kisebb arányban vehessenek részt a törvényalkotásban. Minden demokrata adjon piroslapot a szélsõségnek, addig amíg nem késõ. Ha a Jobbik által képviseltek nyernének teret, és elüldöznék a „multikat” és a pénzintézeteket, akkor Nagykanizsán a munkahelyek közel 40 %-a megszûnne. Akik most a GE-ben, a kereskedelmi láncokban, a külföldi érdekeltségû vállatoknál dolgoznak, és ha a Jobbikra szavaznak, akkor azok a saját munkahelyük ellen szavaznak, a családjuk ellen szavaznak, a lakóhelyük ellen szavaznak. Senki se higgyen a populizmusnak, az ígérgetési versenyeknek, mert már azok a forgatókönyvek is készen vannak, amelyek majd azt magyarázzák el késõbb, hogy amit ígértek a kampányban, azt miért nem lehet megvalósítani. Higgyenek a realitásban. Bokros Lajos az a személy, aki hiteles, határozott, reális gazdasági szakember, aki ért a gazdasághoz, aki munkahelyeket tud teremteni, akire rá lehetne bízni az ország sorsát.
Kampányrendezvény2010-04-06 15:43:57


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül