Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55320617    
Honlapkeszites

Jelöltek: Zakó László, Jobbik

Ötven éve születtem Zalaegerszegen, a szolnoki érettségi után Miskolcon szereztem meg bányamérnöki és mérnök-közgazdászi diplomáimat, majd Budapesten a munkavédelmi szakmérnökit. A tíz évig tartó, szegedi olajipari munkám után, 1994 óta élek Nagykanizsán családommal. Feleségem tanítónõ, diplomás lányom dolgozik, fiam a kanizsai fõiskolán másodéves. Jómagam hat éve egy szép zalai gyógy- és élményfürdõ, hotel mûszaki igazgatója vagyok.

Csak a tisztességes embereket szeretem

A kanizsai és a térségben élõ emberek 1998-ban már egyszer egyéni országgyûlési képviselõjüknek választottak. Ebben a ciklusban – képviselõi módosító javaslataimat elfogadva – szavazta meg a parlament a Halis István Városi Könyvtár megépítését (közel 1 milliárd forint támogatás) és a gázközmû-vagyon (1,2 milliárd forint) Kanizsát megilletõ részének megszerzését. A gazdasági bizottság alelnökeként és az FKGP vezérszónokaként elsõsorban gazdasági témákban szólaltam fel, mindösszesen 78 alkalommal. A szcientológusokkal kapcsolatos interpellációm miatt közel két évig jártam bíróságra, de a felperesek nem érték el céljukat.


A képviselõi irodám mindenki elõtt nyitva állt négy évig, utólag is büszke vagyok arra, hogy sok embernek tudtam kisebb-nagyobb problémáin segíteni. 2002-2006 között a kanizsai közgyûlésnek is tagja voltam, most is úgy érzem, hogy én voltam a testületben a város lelkiismerete. Sokszor maradtam egyedül véleményemmel, de nekem ma sem kell bujdokolnom az emberek számonkérõ pillantása elõl.
Kevesen tudják, de a Kanizsai Bor- és Dödölle Fesztivál ötletével én álltam elõ egy ülésen. Ez volt azon kevés javaslatom egyike, amit elfogadott a képviselõtestület. Miépes, csak a magyar és a helyi érdekeket szem elõtt tartó álláspontomhoz ritkán és kevesek csatlakoztak, a gyakran elrendelt frakciófegyelem sok képviselõtársamat fordított ki önmagából.
Vona Gábor, a Jobbik elnökének személyes felkérésére – bármilyen feltétel támasztása vagy igénylista meghatározása nélkül – mondtam igent a nagykanizsai Jobbik megszervezésére 2008 õszén. Tagságunk létszáma folyamatosan nõ. Elfogadottságunkra jellemzõ, hogy most, a választások elõtt, az ajánlószelvények kipostázása után három nap alatt mind az öt zalai jobbikosnak összegyûlt a szükséges számú kopogtatócédulája, elsõként állítottunk a megyében területi listát, sõt, ezzel az országban is elsõk voltunk a párton belül.
Megtiszteltetés számomra, hogy a Jobbik Zala megyei választmányának elnökévé választottak, valamint a tavalyi EP választás után a mostani országgyûlési választásnak is én lehetek a megyei kampányfõnöke.
Tény, hogy sok a munkánk, de a tét sem kicsi: ez pedig a magyar megmaradás. Segítõink ebben a harcban a magyar emberek, akik csak vesztettek az elmúlt évtizedekben, de a szebb jövõben bízó reményüket soha nem adták fel.
Amennyiben a választók újra kitüntetnek bizalmukkal, a régi elszántsággal, töretlen tisztességgel, erõs akarattal, de új erõvel és sok társsal tenném a dolgom szûkebb és tágabb hazám érdekében.2010-04-02 10:50:59


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül