Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55314763    
Honlapkeszites

Jelöltek: Bogár Ferenc, MSZDP

Bogár Ferenc vagyok, a Magyarországi Szociáldemokrata Párt Nagykanizsa és térsége országgyûlési képviselõjelöltje.

Kiskanizsán születtem, Esztergomban, a Ferences Gimnáziumban érettségiztem. Pécsett híradástechnikai mûszerész szakmát szereztem. Munka mellett elvégeztem a Számviteli és a Politikai Fõiskolát. A Kanizsa Néptánc Együttesnek egyik alapítója, majd táncosa voltam. Feleségemmel és családommal mindig Nagykanizsán éltünk, itt élnek gyermekeim és unokám is. Telefonközpontos mûszerész, a városi KISZ Bizottság munkatársa majd titkára, ezt követõen a városi Pártbizottság munkatársa voltam. A rendszerváltás után egyéni vállalkozó lettem.


2006-ban Göndör István sikeres választási kampányát irányítottam, majd az irodáját vezettem. Az MSZDP megyei elnöke, országos alelnöke vagyok, 2006-tól önkormányzati képviselõ.
Nyitott vagyok a közösség gondjai iránt, azért dolgozom, hogy városunk fejlõdjön, polgárai jobban éljenek. Vállalkozóként átéltem a napi megélhetésért folytatott küzdelem megannyi nehézségét. Irodavezetõi munkámból adódóan szembesültem azokkal a feszítõ problémákkal, melyekkel a kistelepülések lakóinak, önkormányzatainak meg kell küzdeniük. Ismerem a Nagykanizsán és a város környékén élõ emberek problémáit, tudom milyen megoldások kellenek ahhoz, hogy biztosabb jövõjük legyen.
Fontos törekvésem lenne a parlamentben olyan ügyek felkarolása, melyek évek óta megoldatlanok:
– Nemzeti konszenzuson alapuló munkahelyteremtés.
– A nõk, nehéz fizikai munkát végzõ férfiak negyven éves munkaviszony után mehessenek nyugdíjba.
– Az adó- és járulékrendszer átalakítása, a bürokrácia csökkentése, a kis- és középvállalkozások helyzetbe hozása.
– A közbeszerzési törvény átalakítása, multik helyett a kis és középvállalkozások preferálása, a hitelfelvételek megkönnyítése.
– Mûködõképes, társadalmi szolidaritáson alapuló egészségbiztosítási rendszer.
– A gyógyturizmus fejlesztése. A gerinc- és ízületi megbetegedéseket megelözõ kezelések kedvezményes igénybevételének biztosítása.
– Munkahelyteremtõ beruházásokkal elõsegíteni a GE létszámleépítésekor elbocsátott dolgozók munkához jutását.
– A sormási lõtér megszerzése, mûködõ logisztikai park létrehozása.
– Súlyponti kórházunk rekonstrukciójának folytatása, színvonalas szakemberellátásának biztosítása. Az egészségügyi alapellátás feltételeinek további korszerûsítése.
– Az utak és járdák tervszerû felújításának elkezdése, pályázatokkal források szerzése.
– Megbízhatóbb közbiztonságot, több rendõrt a falvakba, a város peremkerületeibe.
Befejezésül hangsúlyozom, hogy hûen képviselném a 120 éves történelmi pártunk szociáldemokrata értékeit:
– a szolidaritást a társadalom szegény és elesett rétegeivel, az esélyegyenlõségre való törekvést, a társadalmi igazságosságot és a polgárokkal való kapcsolattartást.
Ez a program az országgyûlési választások valóságos baloldali alternatíváját jelentheti. Kérem, hogy amennyiben egyetértenek velem, szavazatukkal támogassanak a választásokon.2010-04-02 10:41:25


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül