Ma 2023. 6 6.
Norbert, Norberta, Cintia napja van.
Látogatók száma : 55357210    
Honlapkeszites

Õrségi üzenetek

Március 23-án nyílott a Mezõ Ferenc Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola galériájában Õrségi üzenetek címmel Szkladányi Annamária és Balaskó Árpád kiállítása.

Szermek Zoltán igazgató köszöntõje után Pávlicz Erika népdalaival vitt közelebb a képeken megidézett hangulathoz.
A mûvészek egy õrségi, kicsi faluban, Szaknyérban élnek, alkotnak, 4 gyermeket nevelnek, s mindketten elvégezték a Hittudományi Fõiskola hitoktatói szakát. Képeik a hatások és élmények belsõ megélésébõl születtek, újrafogalmazva azokat. Alkotásaik - melyek a legkülönbözõbb technikával készültek – tükrözik a természet szeretetét, a fények – árnyékok játékát, a hangulatok sokszínûségét és a hit megélését.


Balaskóné Szkladányi Annamária Budapesten született és mûvészeti tanulmányait is a fõvárosban végezte. A gimnáziumi érettségi után az Óvónõképzõ Fõiskolán szerzett diplomát. Közben folyamatosan képezte magát különféle mûvészeti szakkörökben, szabadiskolákban. A fõvárosban több kollektív tárlaton vett részt, s rendszeresen jelentek meg munkái különbözõ folyóiratokban, újságokban. Mindig vidékre vágyott, s ez 1985-ben sikerült is, egy õrségi, kicsi faluba, Szaknyérba költözött családjával. 2000-ben tanítói oklevelet szerzett a szombathelyi Tanárképzõ Fõiskolán. Jelenleg a hegyhátszentjakabi iskolában tanítónõ és iskolavezetõ helyettes. Aktívan részt vesz a vasi, zalai mûvészeti életben, de jelen van az országos és külföldi tárlatokon is. 1994-ben Alkotói Díjat kapott. Régi álma vált valóra 2007-ben, amikor könyvillusztrátorként is bemutatkozhatott. A fõvárosban kiadott, Mesék a mellényzsebembõl címû színes mesekönyv illusztrálását követte a Versvásár címû gyermekkönyv az Örök karácsony címû verseskötet, majd a Gomb Gabi kalandjai címû könyv, melyet Devecsery László írt. Legújabb munkája a Balogh–Devecsery-Utassy József : Óriáskerék címû közös kötet megrajzolása.
Balaskó Árpád a Zalalövõ melletti Kövesparton született. A gyermekkor döntõen meghatározta gondolatvilágát, látásmódját, életre szóló élményeket adott. Már ekkor is nagyon szeretett rajzolni, de festeni csak felnõttként kezdett - Dóczi László festõmûvész hatására. Az általános iskolát Zalalövõn végezte, majd Zalaegerszegen érettségizett 1975-ben, ezután szerelõként, majd raktárosként dolgozott, közben rajzolt, festett és kiállításokon is szerepelt. rendszeresen részt vett a fõleg vas-, és zala megyei, valamint országos tárlatokon is. Az utóbbi 15 évben férj és feleség közösen állít ki.
 2010-03-30 07:57:56


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül