Ma 2023. 5 28.
Emil, Csanád, Vilmos napja van.
Látogatók száma : 55311433    
Honlapkeszites

Megasztár lesz a Radioaktív?

Pénteken a késõesti órákban, utolsó közremûködõként lépett a Medgyaszay Ház színpadára a Radioaktív együttes. A koncert elõtt Gilincsek Pétert, a zenekar énekesét, gitárosát elsõként arra kértem, cáfolja, vagy erõsítse meg azt a rajongói híresztelést, mely szerint kacérkodnak a legnagyobb televíziós tehetségkutatón való részvétel gondolával?

Csupán próbaként jelentkeztünk a kérdéses televíziós megmérettetésre. A kíváncsiság motivált minket. Érdekelt bennünket a légkör, a hangulat és az egésznek a mûködési mechanizmusa. Nos túl vagyunk a castingon. Várakozásunknak megfelelõen sok érdekes emberrel találkoztunk. E mellet még a produkciónkkal tovább is jutottunk. Így szombaton este zenekarunk látható lesz a TV 2 képernyõjén. Ha játékunk továbbra is tetszik a zsûrinek, ill. az országos közönségnek, -hiszen lehet ránk szavazni- az számunkra külön öröm lesz.


- Ez nem az elsõ televíziós szereplése a Radioaktívnak…
Az MTV-n már látható volt két klipünk. Éppen a napokban kaptam nézõi visszajelzést arról, hogy még mindig mûsoron van a Néhány lépés c. dalunk. Ezt azért is sikernek tartom, mert már egy éve annak, hogy beválogatták és ott köztudottan nagy a rotáció.
- Minden zenekar nagy jelentõséget tulajdonít a közönséggel való találkozásnak. Gondolom Ti is így vagytok ezzel. Bár elég régen nem voltatok itthon. Mi az oka?
Az utóbbi idõben többször léptünk fel Budapesten. Túlzás nélkül állíthatom, hogy nõ a népszerûségünk. Ez koncertjeink növekvõ törzsközönségének számával mérhetõ. Már lényegesen nagyobb táborunk van a fõvárosban. Ez lehet öröm is, ha pedig bánt, akkor csupán csak a lakosság számarányának eltérésével magyarázom a jelenséget.
- Jól hallottam a mai esemény felkonferálásánál, hogy végre a helyi rádiótól is kaptatok lehetõséget?
Egy élõmûsorban való bemutatkozásra ígértek bemutatkozási lehetõséget. Minden lehetõséget köszönünk, így ezt is. Igazából ennél már csak az jelentene nagyobb örömet, ha a zenei szerkesztõségükben kiválasztanának tõlük egy dalt és azt mûsorukra tûznék.
- Mit hallunk a zenekartól ma este?
Elkészült új lemezünk, amely Újra címmel kerül a közönség elé. Ennek anyagából áll a mai mûsorunk 50%-a. Sokat dolgoztunk ezen az anyagon. Úgy érzem elég „húzós” dalokat vettünk fel. Természetesen igény szerint a régebbi dalainkból is szemezgetünk egy kicsit.

Cz.Cs.2010-03-29 08:48:48


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül