Ma 2023. 6 2.
Kármen, Anita, Péter napja van.
Látogatók száma : 55337867    
Honlapkeszites

Õrangyalok a nagykanizsai Szivárvány Egységes Módszertani Intézményben

Nagykanizsa, 2010. március 25. – Mintegy 200 gyermekjátékot adtak át ajándékként a nagykanizsai Szivárvány Egységes Módszertani Intézmény számára a Provident Pénzügyi Zrt. zalaegerszegi fiókirodáinak munkatársai. A játékokat önkéntesként maguk a dolgozók gyûjtötték össze az elmúlt három hónap folyamán. Az átadó ünnepség illeszkedik a vállalat országos Õrangyal Programjához, melynek keretében a tavasz folyamán 5,000 darab játék talál majd gazdára 25 gyermekintézményben.

A nagykanizsai ünnepséggel egy idõben mintegy 200 darab játékot kap a gyõri Anya-, Csecsemõ- és Gyermekotthon és a szombathelyi Szivárvány Óvoda a gyõri, illetve a szombathelyi munkatársaktól.
Az Õrangyal Program keretében a Provident dolgozói gyermekintézmények számára gyûjtenek és adományoznak játékokat. Az országos program ötletét két korábbi akció, egy székesfehérvári és egy miskolci kollégák által szervezett játékgyûjtés adta. Elõbbi a helyi kórház, utóbbi a gönci gyermekotthon javára zajlott nagy sikerrel. Ezek modelljét emelte most a vállalat országos szintû kezdeményezéssé, melynek során elsõként a budapesti Heim Pál Gyermekkórház Ápolási osztálya kapott ajándékba mintegy 100 gyermekjátékot. A több mint 500 fõtõl eddig összegyûlt 5.000 játék egy része új, egy része jó állapotban lévõ, „megkímélt” darab. Fõleg plüssállatokból jelentõs a játékállomány, de található a csomagban készségfejlesztõ játék, kifestõ, kisautó és társasjáték egyaránt. A kedvezményezett intézményeket a munkatársak helyszínenként közösen választják ki helyi gyermekotthonok, gyermekkórházak, sérült gyermekek otthonai közül, melyek – korábbi akciók révén – már ismerik a Providentet adományozóként.


Horváth Istvánné, a nagykanizsai Szivárvány Egységes Módszertani Intézmény igazgatója elmondta, hogy az Intézmény a fogyatékkal élõ gyermekek igényeire reagálva igyekszik kielégíteni minden igényt.
Figyelembe veszi az egyéni sajátosságokat és igényeket, a személyiségfejlesztést pedig ehhez igazítja, hogy a késõbbiekben minél zavartalanabb legyen a beilleszkedés a gyerekeknek.
„Gyermekeink már nagyon várták és kitörõ örömmel fogadták az Õrangyal Program keretében kapott játékokat, melyeket igyekszünk majd az õ egyéni adottságaikhoz alkalmazkodva, a sajátos nevelési igényektõl függõen beépíteni a közös foglakozásokba.”

Elek Péter, a Provident régióvezetõjének elmondása szerint a játékgyûjtést a kollégák azért is fogadták nagy örömmel, mert még a rendkívül feszített munkaritmus mellett is gyakorlatilag bárki részt vehetett benne, ugyanis nem kellett egy idõben ugyanott lenni azoknak, akik segíteni szerettek volna. „A kollégák számára a hasonló akciók már ismerõsek – egy alkalommal egy oxigénhiányból eredõ idegrendszeri károsodással született kecskeméti kisfiú gyógykezelésére 1,6 millió (!) mûanyag kupakot gyûjtöttünk össze. Jó látni, hogy a kollégák a jótékonysághoz ugyanolyan felelõsségteljes, „profi” módon állnak hozzá, mint a munkájukhoz – ez teszi lehetõvé a sikereinket mindkét területen.”2010-03-29 07:47:24


További hírek:


MAGAZIN ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül