Ma 2023. 6 5.
Fatime, Fatima, Bonifác napja van.
Látogatók száma : 55353419    
Honlapkeszites

Mesterházy Kanizsán járt

Városunkba látogatott Mesterházy Attila, a Magyar Szocialista Párt miniszterelnök-jelöltje múlt szombaton. A polgároknak tartott fórum elõtt megtekintette a Magyar Plakát Házban elõtte nap megnyílt Thrák Királyok Völgye címû kiállítást, valamint a Honvéd Kaszinóban fogadta a sajtó képviselõit is.

Elmondta, hogy kettõs célja van látogatásának, egyrészt, hogy támogatásáról biztosítsa Fodor Csabát, a párt nagykanizsai országgyûlési képviselõjelöltjét, s a szavazópolgárok támogatását is kérje számukra, másrészt hogy bemutassa az MSZP programját.


- Az elmúlt napokban lezárult a jelöltállítási procedúra, s körvonalazódott, hogy sajnos hárompárti parlamentre számíthatunk a következõ négy évben. – jelentette ki Mesterházy Attila. – Az MSZP, a Fidesz és a Jobbik minden választókörzetben állítottak jelöltet, ezzel országos listát is fognak tudni állítani, s nagy valószínûséggel parlamenti mandátumokat is szereznek majd a jelöltek. Éppen ezért fontos hangsúlyozni, hogy minden olyan szavazat, amelyik nem a Magyar Szocialista Pártra kerül leadásra, elveszhet. A kis pártok olyan kevés egyéni körzetben tudnak indulni, hogy – az eddigi választási tapasztalatok alapján – nem valószínû, hogy át tudják lépni a parlamenti 5%-os küszöböt. Minden baloldali embert csak arra tudok buzdítani, akinek fontosak a demokrácia, a szociáldemokrácia, az emberi méltóság, a békés egymás mellett élés és a jogállam mint értékek, hogy senki másra ne adja le szavazatát, csak a Magyar Szocialista Párt jelöltjére.
A támogatás kérése mellett kihangsúlyozta: kétosztatú verseny alakult ki, az egyik oldalon a Fidesz-Jobbik partneri együttmûködés áll, a másik oldalon a Magyar Szocialista Párt. Véleménye szerint, ha az említett két jobboldali párt az önkormányzatokban olyan kiválóan együtt tud mûködni, akkor ezt megteszik majd a Parlamentben is. Látszatvita zajlik köztük a sajtóban. A választópolgároknak pedig érezniük és érteniük kell a mostani választások tétjét, s azt a felelõsséget, mellyel tulajdonképpen nem csak politikai pártok és jelöltek közül választhatnak, hanem világképek, értékrendek közül is. Április 11-én és 25-én azt kell eldönteni, milyen Magyarországon szeretnénk élni: olyan Magyarországon, melyet beleng a félelem légköre? Ahol az emberek, ha el is mennek szavazni, nem merik bátran vállalni véleményüket, mert attól tartanak, hogy bármilyen inzultus vagy retorzió éri õket?
A miniszterelnök-jelölt fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy nincs romokban az ország, hiszen az elmúlt nyolc évben sok olyan fejlõdés valósult meg hazánkban, melyek az emberek mindennapi komfortérzetét, életminõségét javítja. Példaként az autópályákat hozta fel – most már Budapesttõl a horvát határig vezet az M7-es.
- Nagyon fontos, hogy a politika, az új politikai kultúra, melyben mi is hiszünk, az emberek hétköznapi problémájával foglalkozzon – mondta –, s errõl is szól az MSZP programja, melynek három fõ eleme: a nemzeti modernizáció, az új politikai kultúra kiépítése és a demokratikus értékek védelme.
A helyi sajátosságokkal kapcsolatban kiemelte, hogy kétféle probléma van, melyet kormányra kerülésük esetén mindenképpen meg kívánnak oldani: az egyik a lõtér területe, melyet át kívánnak adni az önkormányzatnak ipari célokra, a másik pedig az országosan is nagy gondot okozó tömeges munkaleépítés: „Amikor ilyen speciális helyzet alakul ki, hogy csoportos létszámleépítésrõl van szó, azok a nõk, akik negyven éves munkaviszonnyal rendelkeznek, és nem másutt munkát biztosítani a számukra, elmehetnek nyugdíjba.”
Újságírói kérdésre Mesterházy azt válaszolta, az embereket konkrét programmal lehet megszólítani, ha egy párt elmondja, mit tervez megválasztása esetén a következõ négy évben. Ellenpéldaként hozta fel a Fideszt, melynek – véleménye szerint – programjába olyan mondatok kerültek otthonteremtésrõl, családról, egészségrõl, melyek más pártok programjának elõszavában is szerepelhetnének. „Mi magunk olyan programot tettünk le az asztalra, mely tizennégy pontban tárgyalja azokat a témaköröket, melyeket a nemzeti modernizáció szempontjából fontosnak tartunk. Ebben az egyik kiemelt, legfontosabb terület a foglalkoztatás bõvítése.”

S.E.2010-03-23 08:53:50


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül