Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55319551    
Honlapkeszites

Megnyílt a thrák kiállítás

Pénteken ünnepélyes keretek között, hatalmas érdeklõdés mellett megnyílt a nagykanizsaiak által már várva várt kiállítás, a Thrák Királyok Völgye a Magyar Plakát Házban.

Az ünneplõbe öltözött tömeg meghallgathatta Dimitar Ikonomov, Bulgária nagykövetének, Marton István, városunk polgármesterének, Zelver Kasabova, Kazanlak alpolgármesterének, s végül, de nem utolsó sorban Prof. Dr. Ivan Marazov, a Bolgár Tudományos Akadémia tagjának köszöntõ beszédét. Az alpolgármester asszony kihangsúlyozta, a kiállítás jelentõségét abban látja, hogy hidat képez mind Nagykanizsa és Kazanlak, mind Magyarország és Bulgária között.


A megnyitót követõen a megjelenteknek lehetõségük nyílt megtekinteni az emeleten kiállított thrák kincseket, melyek apró, de annál értékesebb és érdekesebb betekintést nyújtanak egy már letûnt kultúrába.
Délután, a Medgyaszay Házban megtartott nemzetközi régészeti fesztiválon is témaként szerepelt a kiállítás, melyen neves tudósok szólaltak fel: a már említett Marazov professzor mellett Prof. Dr. Visy Zsolt, a pécsi egyetem tanszékvezetõ régészprofesszora és Prof. Dr. Miszlivetz Ferenc, a Társadalomtudományok Nemzetközi és Európa-tanulmányok Intézet igazgatója.
A tárlatot április 30-ig tekinthetik meg, minden nap 10-18 óráig.
S.E.2010-03-22 13:07:41


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül