Ma 2023. 6 6.
Norbert, Norberta, Cintia napja van.
Látogatók száma : 55357280    
Honlapkeszites

Író-olvasó találkozó Polgár Ernõvel

Polgár Ernõ író, irodalomszervezõ, szerkesztõ, dramaturg, mûvelõdéstörténész, vezetõ tanácsadó, a Szépírók Társaságának a tagja, a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetettjével találkozhattak az érdeklõdõk az Izraelita Hitközség Fõ úti imaházában.

Elöljáróban Lévai Ibolya megosztott a hallgatósággal az íróról szóló két mondást, és egy Polgár Ernõ idézetet. Õróla mondta Réz Pál: Az „Egy asszony második élete” címû dokumentumregénye izgalmas, megrázó, döbbenetes írás, két ember szövetségének és közös, nagy, reménytelen harcának szívszorító rajza. Azt gondolom, hogy a hatást nem csak az anyag ereje, tragikus sodrása éri el, hanem a megjelenítés módja is, az, hogy minden során érezni a hitelességet.”


Tüskés Tibor így vall róla: „Írásaiban valódi-élõ alakokat tud teremteni…Az Isten madárkái úgy van megírva, hogy minden mozzanatát az olvasó már most megjelenítve, színpadon láthatja.”
Az idézet így hangzik:
„Ha az élet elvesz Tõled valamit:
mindig ad helyette mást.
Ha keresed és kutatod:
Legalább egy ösvényt,
melyen kijuthatsz sorsod szorításából,
S a fény, mely mindig világít,
mutatja Neked az utat:
újra és újra átölel Téged.”
Az ismert íróval Lévai Ibolya beszélgetett, s a dedikálás elõtt közösen felolvasták a Clotilde Szalon címû egyfelvonásos drámát.
B.E.2010-03-22 09:22:11


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül