Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55320275    
Honlapkeszites

Fidesz a költségvetésrõl

Bene Csaba a Fidesz helyi frakcióvezetõje és Karádi Ferenc mai sajtótájékoztatójukat a költségvetés témájában tartották.

– A február 25-én megtartott közgyûlés költségvetési vitájában érezhetõ volt, hogy nem mindenkinek a céljával egyezett az lehetõség, hogy megszavazott költségvetése lesz a városnak. Abban az esetben, ha sikerült volna az elfogadást megakadályozni, egy újabb botránnyal lehetett volna zavart kelteni a közvéleményben és újabb botránnyal lehetett volna telekürtölni az országot és a várost. - kezdte Karádi Ferenc fideszes önkormányzati képviselõ mai sajtótájékoztatóján, majd így folytatta: – A képviselõk többsége egy jelentõs elõkészítõ munka után, amelyben nagy segítségükre voltak a hivatal dolgozói, a jelenlegi pénzügyi helyzetet figyelembe vevõ, és teljesíthetõ költségvetést fogadtak el, közel 70%-os többséggel.


– Az igennel szavazók között volt baloldali, liberális, a polgármester kis frakciójához tartozó, fideszes és független képviselõ is, így kimondható, hogy a nagy többség felelõsen gondolkozva tette le voksát a javaslat mellett. A Fidesz frakció kezdeményezésre, egy elõzetes közgyûlési közös megállapodás alapján a képviselõk, Bene Csaba frakcióvezetõ kérésére tartottak megbeszélést a költségvetési javaslatról. Azért volt szükség közgyûlés tagjainak elõzetes egyeztetésére, mert az eredeti, polgármesteri beterjesztés nem mindenben felelt meg a város egész területén felmerülõ fejlesztési és mûködési szempontoknak.

Bene Csaba: – A tárgyalások során figyelembe vettük, többek között a polgármester javaslatait is, mint például, a gazdasági társaságok mûködési költségeinek csökkentését 10%-kal. Figyelembe vettük még a város könyvvizsgálójának rendkívül precíz és szakmai intelmeit, valamint a gazdálkodási osztály kimutatásaiból kiolvasható tendenciákat. Az egyeztetõ munka eredményeképpen a pályázati pénzek felhasználását teljes egészében biztosítja költségvetés, valamint jelentõs összeget fordít fejlesztésekre – út, járda, intézmény felújításra – nem maradnak el a beruházások indításai sem. Azért, mert egyeztetések során és közgyûlésen is jelentõs számú jogos fejlesztési igény merült fel, úgy döntöttünk, hogy májusban áttekintjük a költségvetés teljesülését. Megvizsgáljuk, hogy rendelkezik-e a város olyan forrással, amely fedezetet nyújthat a megvalósításukra. Ekkor tudunk visszatérni a jogos igények újbóli megtárgyalására. Az elõzetes egyeztetéseken ezt a szempontot is elfogadta a képviselõk nagy többsége. Éppen azért, hogy kisebb, indokolt lakossági igényeket év közben is kielégíthessünk, az elmúlt évhez hasonlóan van egy választókerületi keret, amelyet a képviselõk javaslatára, a lakosság elvárásai alapján használ fel a közgyûlés, fejlesztési illetve „mûködtetési” céllal. Az elfogadott költségvetés tehát biztosítja a város mûködését anélkül, hogy az eladósodás mértéke kezelhetetlen módon növekedjen. Reményeink szerint a tényszámok májusi átvizsgálása lehetõséget biztosít arra, hogy a felmerült igények egy része, egy várhatóan kedvezõbb pénzügyi környezetben megvalósulhasson.2010-03-03 11:55:25


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül