Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55314889    
Honlapkeszites

Vona Gábor Nagykanizsán

Zakó László országgyûlési képviselõjelölt bemutatkozásával kezdõdött a Cinema Nagykanizsa mozi nagytermében az a lakossági fórum, amelynek vendége Vona Gábor és Pörzse Sándor voltak.

A meghívott elõadók közül elsõként Vona Gábor a Jobbik választási programjáról beszélt. Hangsúlyozta, eddig programot sem a nyolc éve kormányzó, országot tönkretevõ párt, sem a 2/3-os többségre ácsingózó párt nem tett le az asztalra. A radikális változás címû program elsõ lépéseként a politikusbûnözés felszámolását jelölte meg. A jövõben a politikusok, a parlamenti képviselõk számának csökkentése, a mentelmi jog eltörlése, a képviselõk visszahívhatósága, a titkosítás feloldása, az ügynöki listák nyilvánosság elé tárása, a parlamenti képviselõk végkielégítésének eltörlése a cél.


A nemzeti vagyon megkárosítóit életfogytig terjedõ börtönbüntetéssel „jutalmaznák”. Az elmúlt 20 év hibás gazdaságpolitikáját, amely csak a hitelfelvételrõl és megszorításokból állt, fel kell számolni. A gazdasági fellendülés hátterének biztosításaként – a környezõ országok példáját szem elõtt tartva – újra tárgyalnának a meglévõ hitelek visszafizetését illetõen.
A továbbiakban a hazai termékek védelme, munkahelyek teremtése és a meglévõk megtartása érdekében korlátoznák, szabályoznák a multinacionális tõke beáramlását és annak tevékenységét. A hazai termékek védelme egyben munkahelyteremtést is eredményez.
Súlypontos kérdés, egyben jövedelemforrásnak tekinthetõ a korrupció felszámolása, de ez azoktól nem várható, akik nyakig benne vannak.
A szociális programban olyan szociális védõhálót szõnének, mely nem megélhetési forma, életpályamodell. A szociális segélyeket közmunkához kötnék, kifizetése pedig szociális-kártyán történne. A tisztességes gyermekvállalást támogatnák a megélhetési gyermekgyártással szemben. Ennek érdekében a 3. gyermektõl a családi pótlék adókedvezménynyé változna.
Fontos feladatként jelölte meg Vona Gábor, a csak a nevében magyar bankrendszer átalakítását. Ma, Magyarországon csak úgy lehet egymillió munkahelyet teremteni, hogy fel kell vállalni a konfrontációt a multinacionális tõkével és az unióval is, ha kell. A parlamenti pártok erre azért sem képesek, mert a választási kampányukat a multinacionális cégek állják.
E kijelentése után a Jobbik miniszterelnök-jelöltje részletesen kitért a magyar termékek védelme érdekében hozandó intézkedéstervezetre. Újabb kitörési pontoknak tüntette fel a hazai építõipar helyzetbehozását, a kis- és középvállalkozások támogatását, a gyógyturizmus fellendítését.
A termõföldre vonatkozó moratóriumot nem halasztani kell, hanem merõben új földtörvénynyel kell szabályozni a termõföld eladását.
„A Jobbik parlamentbe jutásával eljön az igazság pillanata, akár ellenzékben leszünk, akár a kormányban. – mondta. – Akkor kiderül, hogy ki milyen kártyákkal játszik.”
A gazdaságpolitikai program után a társadalompolitikai elképzelésekrõl, a nyugdíjak stabilitásáról esett szó. A nyugdíj kifizetése a jövõben állami felelõsség legyen. A Svéd modell helyett a Lengyel modellt tartják elfogadhatónak, melyben a múltrendszer sztárnyugdíjait vonnák meg, kompenzálva a kisnyugdíjasok megélhetési forrását.
A társadalompolitika után a közbiztonság megszilárdításának módját ismertette a párt elnöke. Elsõdleges feladat a rendõrség megtisztítása az arra alkalmatlanoktól, majd a tekintélyének visszaállítása.
Végezetül a csendõrség felállításához és az önfenntartó börtönök létrehozásához, a nemzettudat helyreállításához továbbra is ragaszkodnak – szögezte le Vona Gábor.

Kampányrendezvény2010-02-11 13:36:30


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül