Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55315178    
Honlapkeszites

„Az összefogás jelöltje”

Hogy mindkét fél szavaival éljünk, „rendhagyó” sajtótájékoztató keretein belül számolt be Kardos Ferenc, az MDF nagykanizsai elnöke, Halász Gyula és Röst János szdsz-es önkormányzati képviselõk arról, hogy a Magyar Demokrata Fórum és a Szabad Demokraták Szövetsége közösen kíván jelölteket állítani a tavaszi országgyûlési választásra.

A két párt képviselõi kifejtették szövetségük miértjeit. A közös érdekek és a közös értékek terelték õket közös útra: a demokratikus, nemzeti liberális hagyományok és a szabadságjogok védelme, melyek mindkét párt sajátjai a kezdetektõl. Az együttes erõ – Bokros Lajos realitásokon alapuló, konzervatív programjával a középpontban – szakít az ígérgetésekkel teli kampányokkal, nyugodt, higgadt hónapokra készülnek, nem az ellenfeleik lejáratására.


Zala megye öt választókörzete közül háromban mdf-es, kettõben pedig szdsz-es képviselõ mérettetik meg. A 2. számú választókerületben, azaz Nagykanizsán a két párt Röst Jánost indítja. Röst János az SZDSZ Nagykanizsai szervezetének alapító tagja, s egyben elnökhelyettese, az SZDSZ Zala megyei választmányának alelnöke, 1994-tõl önkormányzati képviselõ Nagykanizsán, egy ciklusban alpolgármesterként is tevékenykedett.
Szó esett a napokban már sok helyütt kikézbesített kopogtatócédulák leadási módjáról is. A szavazópolgárok leadhatják azokat a pártirodákban, illetve telefonos egyeztetést követõen a pártelnököknél. A pártok szimpatizánsai csak érvényes megbízólevél birtokában vehetik át a cédulákat.
S.E.
 2010-02-10 09:17:20


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül