Ma 2021. 10 24.
Salamon, Antal napja van.
Látogatók száma : 51111920    
Honlapkeszites

Rock-generációk, Csóstock, ZIPKOMM…

Könyvbemutatóval egybekötött sajtótájékoztatót tartott a Ka-Rock Alapítvány az elmúlt héten a Halis István Városi Könyvtárban. Az apropót egyszerre több dolog is szolgáltatta.

Mészáros József tollából, Draskovics György támogatásával megjelent a 2007-es Indián Nyár a Nagy Generációval nevû kétnapos koncertsorozatról íródott könyv. A Rock-generációk „Indián Nyár 2007” címû kötetben szerepelnek azok a nagykanizsai zenekarok, akik annak idején felléptek a rendezvényen. A könyvbemutatón a szerzõ dedikálta a könyvet.
 Az alapítvány képviselõi említést tettek a nyári Csóstock Amatõr Rockzenei Fesztiválról, mely idén már a négyes számot viseli magán, s melyre június 24-26. között kerül majd sor a Csónakázó-tónál, a zöld-tábor területén. Egyelõre a fellépõk listája még nem végleges, annyit azonban elárultak Horváth Zoltánék, hogy sztárvendég a Hungarica és az Aurora lesznek.


Közelibb az idõpontja azon nagyszabású, a PANKKK Programiroda által szervezett országos rendezvénynek, melynek a Nyugat-dunántúlon való lebonyolításáért a Ka-Rock Alapítvány a felelõs: jövõ szombat, azaz február 6-a. Ez a ZIPKOMM tömörített tudás országos zenei konferencia, melynek központi helyszíne a budapesti Gödör Klub lesz, a vidéki helyszínek (Debrecen, Nagykanizsa, Pécs, Sárospatak, Szeged, Tatabánya) pedig chat és élõ online videóközvetítés segítségével kapcsolódnak a központi helyszín eseményeihez, ahol a közönség felé is nyitott kerekasztal-beszélgetésekre is sor kerül. A konferencia 10 órakor kezdõdik, helyszíne a kiskanizsai volt Nagyrácz utcai általános iskola épülete. Az öt témakör, melyeket a résztvevõk érinteni fognak, a következõk: tehetségkutatás, -gondozás; zenekari menedzsment és koncertszervezés; internetes jelenlét, PR, közösségépítés; lemezkiadás, terjesztés, jogdíjak; médiajelenlét.
Este 19 órától koncertekkel zárul a nap, a nagykanizsai zenekarok repertoárjából hárman képviseltetik magukat, az Alarm, a Késõ Bánat és a Muerte Cara, vendégként érkezik a pozsonyi Mandragora.
A programon a részvétel ingyenes, az egyes témakörök moderátorainak és a kerekasztal tervezett résztvevõinek névsorát a www.zipkomm.hu weboldalon tekinthetik meg.

S.E.2010-01-30 19:20:55


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül