Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55315115    
Honlapkeszites

Válasz a nyugdíjas tagozatnak

Böröcz Zoltán mszp-s képviselõ A nyugdíjasok védelmében címmel tartott sajtótájékoztatót, válaszolva a tegnapi, a Fidesz nyugdíjas tagozata által megfogalmazott véleményre:

 A tegnapi napon bocsánatkérésre szólította fel a szocialistákat a nagykanizsai FIDESZ nyugdíjas tagozatának három tagja, az elmúlt idõszak szocialista kormányainak nyugdíjasokkal szembeni intézkedései miatt. Kedves Schüller Róbertné, Molnár Jánosné és Hóman Józsefné! Személy szerint Önöktõl akkor én most, az MSZP Nagykanizsai Szervezete elnökeként bocsánatot kérek.


De bocsánatot kell-e kérnem a nyugdíjasoktól azért, hogy a Medgyessy-kormány elsõ intézkedései között kifizette a FIDESZ által megvont, egyszeri 19 ezer forintos juttatást, és mert az elmúlt 8 évben a szocialista kormányok minden korábbit felülmúló mértékû nyugdíjemelést hajtottak végre (az átlag-nyugdíj 30 ezer forintról 80 ezer forintra emelkedett), miközben a méltánytalanul alacsony nyugdíjakat egy nyugdíjkorrekciós program szerint az átlaghoz közelítették? Bocsánatot kell-e kérnem azért, mert a szocialista kormányok a 13. havi nyugdíj fogalmát megalkották és sok éven keresztül folyósították a nyugdíjasok számára, és bocsánatot kell-e kérnem azért, hogy amikor a gazdasági válság következtében 2009 második félévétõl a folyósítás felfüggesztésére kényszerültek, azonnal törvénybe foglalva garantálták: A válságidõszak után a nemzeti össztermék 3%-os növekedése mellett már ”nyugdíjprémium” címen folytatják a 13. havi nyugdíj kifizetését? (Csak megjegyzem, a gazdasági várakozások már a jövõ évre, 2011-re teszik ennek lehetõségét.) Bocsánatot kell-e kérnem azért is, mert elsõként a szocialista kormányok alkalmazták a nyugdíjas fogyasztói kosár fogalmát, amely a KSH adatai alapján lehetõvé tette a nyugdíjasok sajátos fogyasztásszerkezetét figyelembe vevõ nyugdíjemelések meghatározását? Bocsánatot kell-e kérnem azért, hogy a Bajnai-kormány a jelenlegi idõsek és a majdan nyugdíjba vonulók nyugdíjának kifizethetõsége, a vásárlóérték megtarthatósága, a nyugdíjrendszer fenntarthatósága érdekében felvállalta a nyugdíjkorhatár 65 évre emelésének rendkívül népszerûtlen intézkedését? Nem, nem kell bocsánatot kérni, de fontos köszönetet mondani az aktív korúaknak, a munkavállalóknak, akik kényszerûen tudomásul vették, hogy az Önök, a jelenlegi, és az Önöket követõ korosztály nyugdíjának kifizethetõsége érdekében a nyugdíjba vonulás határát felemelték. Úgy gondolom, hogy nem kell bocsánatot kérni azért sem, mert a 2002-es kormányváltás megakadályozta az úgynevezett “svéd-modell” bevezetését, amely kormányrendelet tervezet formájában már az Orbán-Torgyán kormány idején elkészült. Végül hadd nyújtsam a kezem a FIDESZ nyugdíjas tagozata és valamennyi nyugdíjas szervezet felé. Partnerséget ajánlok a nyugdíjasok érdekeinek képviseletében a következõ idõszakra vonatkozóan is, bármilyen színû és értékrendet képviselõ kormány irányítja majd az országot.
S.E.2010-01-28 14:03:10


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül