Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55401293    
Honlapkeszites

Megalázó viselkedés az szocialisták részérõl...

A helyi Fidesz Nyugdíjas Tagozatának tagjai tartottak sajtótájékoztatót azzal kapcsolatosan, hogy az MSZP szerintük ismét elõvette (jól bevált) ütõkártyáját, a nyugdíjasokat. Elmondták:

„Megdöbbentõnek és mélyen elszomorítónak tartjuk azt a megalázó viselkedést, amelyet a szocialisták tanúsítottak az elmúlt hetekben velünk, nyugdíjasokkal szemben. Ezért úgy véljük, hogy kötelességünk tagjaink, illetve a felháborodottan hozzánk forduló, idõs emberek érdekében felemelni hangunkat a szocialisták méltatlan viselkedése ellen.


Azért véljük úgy, hogy a szocialisták nem tisztelnek bennünket, idõseket, mert azok után, amit az elmúlt 8 évben mûveltek a nyugdíjas társadalom tagjaival ahhoz is nagy bátorság kell a részükrõl, hogy kiejtsék a nyugdíj, vagy a nyugdíjas szót a szájukon.
Hiszen elég felidéznünk, hogy 2002 óta évrõl-évre jobban emelkedtek az alapvetõ élelmiszerek, rezsi költségek, gyógyszerek árai, mint a nyugdíjak, tehát csökkent a nyugdíjak vásárlóereje.
Hiszen elég felidéznünk, hogy a nyugdíjba vonulás feltételein is sikerült rontania baloldali kormánynak, egyrészt a számítási módszer megváltoztatása miatt kevesebb nyugdíj jár egy most nyugdíjba menõ társunknak, mint aki ugyanannyi szolgálati idõvel és bérrel rendelkezett, de néhány évvel korábban el tudott menni már nyugdíjba. Másrészt pedig 2009-tõl emelték a nyugdíjkorhatárt is.
Hiszen elég felidéznünk, hogy a 13. havi nyugdíj elvétele nagyon nagy érvágást jelentett sok nyugdíjastársunknak. Összességében leszögezhetjük tehát azt a tényt, hogy a szocialisták rendkívül nehéz helyzetbe juttatták 8 éves kormányzásuk alatt a nyugdíjas társadalmat.
A fenti súlyos tények miatt pedig meggyõzõdésünk, hogy az MSZP egyetlen egy dolgot tehetne nyugdíjügyben, a nyugdíjasokkal szemben: lesütött szemmel bocsánatot kérhetnének tõlünk, idõsektõl az elmúlt 8 évért. Azt, hogy ehelyett újabb és újabb ígéreteket, fogadkozásokat hallunk, õszintén azt kell mondjuk, hogy ez már tényleg megalázó számunkra, mert elnézést a kifejezésért, de ezáltal úgy érezzük, hogy ostobának néznek bennünket.
Mert ki, melyik szocialista politikus gondolja komolyan, hogy az elmúlt évek tengernyi hazugsága után még van, aki elhiszi nekik a múlttal kapcsolatos mellébeszéléseiket, nem is beszélve a legújabb ígéreteikrõl? Véleményünk szerint csak az, aki lenézi a nyugdíjasokat, ezt pedig a leghatározottabban visszautasítjuk és megkérjük a szocialistákat, hagyjanak fel efféle próbálkozásaikkal.”
P.L.2010-01-27 12:17:06


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül